De Maaltuin keert van 23 mei t/m 9 juni weer terug in de Botanische Tuinen. Dit jaar ga je zelf op een bijzondere ontdekkingstocht. Struin op eigen houtje door de tuinen, ontdek verborgen plekjes en verzamel je eigen amuses. Uiteindelijk kom je uit bij een nog geheime plek met een uniek perspectief op de tuin. De inspiratie voor de ontdekkingstocht is gebaseerd op het jaarthema van de Botanische Tuinen, ‘Darwin’s Datingbureau’, waarbij de inspiratie werd gevonden om de bezoeker zelf op pad te sturen. Darwin werd beroemd dankzij de brieven die hij tijdens een vijfjarige reis over de wereld schreef aan de wetenschappelijke gemeenschap. Zoals Darwin de wereld blootlegde, krijg je bij De Maaltuin de kans om verstopte en minder bekende plekjes in de tuin te ontdekken.

De Maaltuin is een reizend restaurant dat de verhalen van bijzondere locaties vertelt. Kenmerkend zijn de lange tafels met plaats voor iedereen, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Na verschillende volledig uitverkochte edities in Utrecht, bij Paleis Soestdijk en Trompenburg Tuinen in Rotterdam keren we nu terug in de Botanische Tuinen van Utrecht. Van kruiden en bloemen uit de tuin en ander moois van lokale producenten, het menu zit vol bijzondere en creatieve gerechten. Via sociale onderneming The Colour Kitchen On Tour werken twintig leerlingen mee aan het succes van De Maaltuin, waarbij zij de kneepjes van het horecavak leren en begeleid worden naar een vaste aanstelling.

Met een ticket krijg je toegang tot een bijzondere ontdekkingstocht door de tuinen, een welkomstdrankje, amuses, vier-gangen diner en koffie of thee na. Ticket info