Op 9 maart om 18:00 uur zal de opening plaatsvinden van de overzichtententoonstelling Contemporarte: Visies op het Hedendaagse Andalusië 2009-2017 in de expositieruimte van het Instituto Cervantes in Utrecht.

Contemporarte is een in 2008 gestart project dat een lanceerplatform probeert te zijn voor opkomende artiesten in de universitaire gemeenschap via een actueel en hecht medium zoals de hedendaagse fotografie. Contemporarte wil door zijn belangstelling voor internationalisering naar Nederland komen om de fotowedstrijd te promoten en de aanwezigen aan te moedigen deel te nemen aan de wedstrijd van volgend jaar.

Elke editie van het project is opgebouwd uit twee fases:
– Een wedstrijd waar leden van de universitaire gemeenschap in Spanje, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië aan kunnen deelnemen. Een jury gevormd door prestigieuze artiesten maakt een selectie van werken die mogelijk gekocht kunnen worden door de organisatie tegen de prijs die de kunstenaars zelf aangeven.
– Een collectie met gekochte foto’s die worden tentoongesteld in verschillende Spaanse en Europese instellingen.

Het Instituto Cervantes in Utrecht houdt een expositie waarin een selectie uit de winnende werken van de fotowedstrijd wordt getoond. De artistieke creativiteit in de foto´s zal de aanwezigen niet onverschillig laten. De Universiteit van Huelva (Spanje) probeert samen met de rest van de openbare universiteiten in Andalusië de samenwerking tussen universiteiten te bevorderen. Dit wordt gedaan via het gezamenlijke project Proyecto Atalaya dat het doel heeft de cultuur en de promotie van artiesten en cultuurbeleid te verspreiden. De tentoonstelling heeft in voorgaande jaren met veel succes plaatsgevonden in verschillende instituten van het Instituto Cervantes zoals Lissabon, Dublin, Lyon en Manchester.

Toegang: gratis / Reserveren: cultutr@cervantes.es