Onze democratie is in gevaar. Steeds vaker zijn individuele rechten en de wil van de meerderheid, dé twee fundamentele uitgangspunten van onze democratie, met elkaar in conflict. Waar technocraten politieke vragen steeds vaker depolitiseren, willen populisten zoals Trump of Orbán een democratie zonder oog voor minderheden.

Tijdens de 9e Marchant-lezing How to save democracy gaat Yascha Mounk in op de vraag waarom deze ontwikkelingen onze democratie in gevaar brengen, en hoe we haar kunnen redden.

Yascha Mounk
Harvard-politicoloog Yascha Mounk schreef de internationale bestseller The People versus Democracy – Why Our Freedom is in Danger and How to Save It. Hij is van ’s werelds meest vooraanstaande auteurs over de liberale democratie en de opkomst van het populisme.

Over de Mr. Hans van Mierlo Stichting
De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijke wetenschappelijk bureau van D66. Zij heeft tot doel om het sociaal-liberale gedachtegoed verder te ontwikkelen en te verspreiden. Tijdens de jaarlijkse Marchantlezing nodigt de Van Mierlo Stichting internationaal gerenommeerde gastsprekers uit om een specifiek aspect van het sociaal-liberale gedachtegoed te bespreken. Ticket info