Wat als de plekken waar je je veilig waande, over niet al te lange tijd niet meer bestaan? Hoe kun je je voorbereiden op het vertrek vanaf je moederplaneet? Hoe neem je afscheid? Wat neem je mee?

SOS EARTH – 99% weerbaar is een interactieve muzikale, theaterdocumentaire. De voorstelling neemt in een wat als-scenario op verrassende wijze de heersende angst rondom populisme, identiteit en migratie onder de loep. Nadat de aarde onbewoonbaar is geworden, is ieder mens een migrant. SPACE en het publiek nemen de taak op zich om een eerste modelkolonie te stichten op Mars. In een reeks praktische oefeningen voor weerbaarheid, gegeven door ervaringsdeskundigen, krijgen we de kans op een ‘reality check’. In de leegte van de rode planeet worden we teruggeworpen op wat ons bindt, want zonder elkaar redden we het niet.

SPACE maakt theater dat zich afspeelt op de rand van fictie en werkelijkheid. Ze werkt vanuit de politiek van het persoonlijke. Complexe maatschappelijke thema’s brengt artistiek leider Petra Ardai terug naar behapbare menselijke proporties die de verbeelding prikkelen. Veel succes oogstte SPACE met voorstellingen als The Place Where We Belong, Holland Tsunami, Pig Bank en The Cloud.