De huidige tijd vraagt ons om van alles tegelijk te doen. Carrière maken; relaties onderhouden; actief zijn op social media. ‘Druk zijn’ is de norm. Met als gevolg burn-outs, depressies en identiteitscrises. Kunnen we grip krijgen op de chaos die soms in ons hoofd ontstaat?

In Het Zweefcafé ontmoeten wetenschap en spiritualiteit elkaar voor een biertje. Voor iedereen die zingeving zoekt, maar een nuchtere kijk wil houden. Wat zijn gedachten? Hoe kunnen we onze concentratie verbeteren? Zijn dromen te verklaren? In Het Zweefcafé nodigen we gasten uit om te praten met elkaar en het publiek over ons brein, zingeving en meer.

#2 over keuzes maken
Tijdens de tweede editie van Het Zweefcafé zoomen we in op het maken van keuzes. We maken er gemiddeld zo’n 30.000 per dag. De ene keuze maken we zonder dat we het doorhebben, andere keuzes lijken levensbepalend en kunnen we dagen over twijfelen. Hoe maakt het brein al die keuzes op een dag? Hoe maak je de juiste keuze? Bestaan er eigenlijk wel goede en foute keuzes?

We kijken naar de verdeling van intuïtie en ratio: moeten we uitgaan van een onderbuikgevoel? Of is het beter om een keuze te beredeneren en de positieve en negatieve uitkomsten af te wegen? Ook gaan we in op de rol van het onderbebewuste bij het maken van keuzes. In hoeverre heeft het nadenken over een keuze eigenlijk zin? Het Zweefcafé biedt antwoorden op deze vragen. Ticket info