Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction. De feestelijke, tiende editie staat in het teken van De vrolijke wetenschap. Op vier avonden laten we samen met het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten. De films worden voorzien van een wetenschappelijke inleiding en een nagesprek.

Dinsdag 28 mei: Where the Wild Things Are
De negenjarige Max verlangt naar ontsnapping en avontuur en loopt weg van huis. Hij vaart naar het eiland van de “Wild Things” – mysterieuze en vreemde wezens wier emoties net zo wild en onvoorspelbaar zijn als hun acties. De wezens snakken naar een leider om hen de weg te wijzen, terwijl Max juist verlangt naar een koninkrijk om te regeren. Daarop wordt Max uitgeroepen tot koning, en hij belooft een plek te creëren waar iedereen gelukkig zal zijn. Al snel blijkt dit echter ingewikkelder te zijn dan hij aanvankelijk dacht.

Inleiding: Jeroen Vermeulen, onderwijsdirecteur masteropleiding van het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Ticket info