Het Nationale Theater speelt altijd bestaat uit een programma van 12 nieuwe voorstellingen die zijn geïnspireerd op de bijzondere tijd waarin we nu samen terecht zijn gekomen. Aan alle voorstellingen is kort gerepeteerd, het is work in progress en vers van de pers. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer er bijvoorbeeld een acteur ziek is, kan op het laatste moment besloten worden dat een andere acteur een andere voorstelling speelt.

Sea Wall (Simon Stephens) let op: voertaal Engels
Alex, een succesvol fotograaf, woont met vrouw en dochtertje in het hart van London. Regelmatig bezoeken zij haar vader aan de Franse Zuidkust. Hoewel ze in heel verschillende werelden leven krijgen Alex en zijn schoonvader een warme band. Ze voeren gesprekken over bier, fotografie en God. Maar dan gebeurt er iets onomkeerbaars… Met ‘Sea Wall’ schreef Simon Stephens een beklemmende monoloog. Emmanuel Ohene Boafo speelt de voorstelling in het Engels.

Spel: Emmanuel Ohene Boafo, regie: Erik Whien

Buffering (Stijn Devillé)
Een jonge oma – voormalig fractievoorzitter, harde werker en afwezige moeder – voert via Skype een gesprek met haar borstvoedende dochter. Maar als de techniek haar in de steek laat, biedt dat de kans voor een ontboezeming die zich live niet snel had voorgedaan. Op verzoek van Schauspielhaus Graz schreef Stijn Devillé (‘de Vlaamse Eric de Vroedt’) een korte tekst naar aanleiding van de lockdown die overal in Europa werd afgekondigd. Na Oostenrijk en Vlaanderen nu ook te zien in Nederland.

Spel: Betty Schuurman, regie: Julie Peters Ticket info