Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction. De feestelijke, tiende editie staat in het teken van De vrolijke wetenschap. Op vier avonden laten we samen met het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten. De films worden voorzien van een wetenschappelijke inleiding en een nagesprek.

Dinsdag 11 juni: Una Via a Palermo
Rosa en Clara zijn met de auto op weg naar een bruiloft in Palermo. In een onbekende smalle zijstraat komen ze klem te staan tegenover een andere auto. Deze is tot de nok toe gevuld met een familie uit de buurt, met grootmoeder Samira achter het stuur. Beide auto’s weigeren te keren en de ander te laten passeren. De twee vrouwen willen niet meer eten, drinken en slapen totdat de ander opgeeft. Dit is het begin van een langdurig duel en een ware volksopstand. Een straat in Palermo is de arena, de omwonenden zijn de toeschouwers.

Inleiding: Scott Douglas, docent/onderzoeker, verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Ticket info