Verschillende activiteiten tijdens de meivakantie

Doodle 3D

Lijkt het je leuk om uit te vinden hoe een 3D printer werkt en wat je er allemaal mee kunt doen? Kom het ontdekken in ons Laboratorium! We geven je een introductie in het 3D tekenen en gaan 3D printen met Doodle 3D.

Wo 24 april . Centrale Bibliotheek . 7 – 12 jaar . 15.00 – 16.30 uur · 8-12 jaar · €4 lid / €5 niet-lid · reserveren

Dichten doe je zo

Workshop kids 7-10 jaar

Vind jij het leuk om te spelen met woorden? Of om gedichtjes te maken? Wist je dat die gedichtjes niet altijd hoeven te rijmen? In de workshop ‘Dichten doe je zo’ ga je zelf aan de slag en maak je een gedicht voor je vader, moeder, oma of oppas! Neem die persoon dus mee. Kinderboekenschrijver en dichter Floor Tinga helpt je daarbij.

Zo 28 april . 14.30 – 15.30 uur . 7-10 jaar . Centrale Bibliotheek . € 4 lid/ € 5 niet-lid . reserveren

Voorstelling De dans van de drummer

De Dans van de Drummers is een spannende voorstelling geïnspireerd op het gelijknamige boek van Hans Hagen. Verteller en trommelaar JeanPaul brengt Afrika al trommelend en vertellend dichterbij. Jij wordt niet alleen meegenomen in de verhalen; je gaat ook zelf trommelen!

Ma 29 april . Centrale Bibliotheek 10.30 – 12.00 uur . 7-12 jaar . reserveren € 6,50 lid + € 8,– geen lid

Maak je eigen muziekinstrument met de Makey Makey

Je gaat je eigen lievelings-instrument bouwen en aansluiten, en daarna maken we met zijn allen muziek . Onze robot Nao zal drummen om het orkest te begeleiden!

Wo 1 mei . 15.00 – 16.30 uur

Vr 3 mei . 15.00 – 16.30 uur

Centrale Bibliotheek . 8 – 12 jaar . lid € 4/ Niet-lid € 5 . reserveren

 
Voorstelling De vriendelijke draak

De vriendelijke draak is een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen. Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Zijn ze wel gemeen, of is dit juist een vriendelijke draak? Na dit spannende verhaal bekijken we het boek ‘De vriendelijke draak’ door Mark Haayema en ga je lekker aan de slag in een muzikale workshop!

Vr 3 mei . 11.00 – 12.20 uur . 4-7 jaar . lid € 6,50/ niet-lid € 8 . reserveren

Kidscollege op het Bevrijdingsfestival

Wie wil jij zijn? Altijd al eens iemand anders willen zijn? Misschien je juffrouw op school? Of die vette skater een klas hoger? Beeldend kunstenaar Maarten Bel laat je zien hoe dit doet. Tijdens dit bijzondere Kidscollege ‘De keuze is reuze’ verandert hij als een kameleon van alter ego. Maarten maakt duidelijk: je bent vrij om te kiezen. Het is aan jou. Wat wil jij worden?

Zo 5 mei . 8 t/m 12 jaar . Park Transwijk . ingang aan de kant van het Europaplein, bij de City Campus MAX . gratis