Hoe klinkt klimaatverandering? We kopen en vliegen ons een ongeluk, ondanks alarmerende berichten over het klimaat en de rol van ons consumptiegedrag daarin. Voor een land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt: is het tijd om een ark te bouwen om ons te redden van de aanstaande apocalyps? Vanavond komt Noach aan het woord. Hij vraagt zich af: wordt zijn zondvloed de onze?

In deze muziektheatervoorstelling speelt Cees Geel de rol van Noach aan de hand van een script van filmmaker Eddy Terstall. Alle archetypen van het klimaatdebat passeren de revue in deze avond met muziek, theater en lezingen: de egoïst, de opportunist, de ontkenner, de verlamde, de pragmaticus en de activist. Het Nederlands Kamerkoor geeft muzikaal commentaar met nieuwe werken van jonge en gevestigde componisten van Nederlandse bodem.

De Ark van Noach is een co-productie van het Nederlands Kamerkoor, de Balie en Muziekgebouw aan ’t IJ. In de serie De Staat der Nederlanden geven De Balie, het Nederlands Kamerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ kunstenaars een stem om de actualiteit tastbaar te maken. Talentvolle componisten, acteurs en filosofen confronteren ons met een Gesamtkunstwerk vol muziek, theater en scherpzinnige lezingen over onze ongebreidelde koopzucht. Ticket info