Voor de vijfde ILFU Book Talk van het jaar komt de Britse schrijver Jeanette Winterson spreken over haar nieuwste roman Frankusstein. Afgelopen juni verscheen de Nederlandse vertaling bij Atlas Contact. Frankusstein werd onlangs geselecteerd voor de longlist van de Man Booker Prize 2019. Haar eerdere werk is met talloze prijzen bekroond en in 2016 werd haar verhalenbundel ‘Kerstdagen’ uitgeroepen tot DWDD Boek van de Maand.

Over Jeanette Winterson

Jeanette Winterson (1959) verwierf internationale faam met haar debuut Sinaasappelen zijn niet de enige vruchten (1985). Voor dit semi-autobiografische verhaal over een lesbisch meisje dat opgroeit in een streng christelijke gemeenschap won ze de Whitbread Prize voor Beste Debuut. Ze bewerkte de roman tot een tweedelige tv-film voor de BBC en boekte zo nog meer succes: de tv-film won de BAFTA, een van de belangrijkste film- en televisieprijzen in Groot-Brittannië, voor beste drama. Ook in Nederland werd de tv-film uitgezonden.

In 1987 werd haar roman The Passion bekroond met de John Llewellyn Rhys Memorial-prijs. Haar volgende boek Sexing The Cherry (1989) leverde Winterson de E.M. Forster Award op. Jeanette Winterson kwam eerder naar Utrecht voor de Belle van Zuylenlezing, deze lezing wordt sinds 2005 georganiseerd om het gedachtegoed van Utrechts internationaal meest vermaarde auteur levend te houden. Na afloop van de Book Talk zal Jeanette Winterson signeren. Ticket info