Eindelijk een festival over Europa voor iedereen. Kom – vijf dagen voor de Europese verkiezingen – met een drankje in je hand luisteren naar gesprekken met (oud)-politici, journalisten en wetenschappers over de belangrijkste verkiezingsthema’s en bekijk optredens van muzikanten, theatermakers en schrijvers over Europese kunst en cultuur. Een niet te missen festival voor eurolovers, -eurosceptici en iedereen daar tussenin.

Sprekers op het festival zijn onder andere Jan Terlouw, die geïnterviewd zal worden over het belang van de EU bij complexe vraagstukken, en Lieke Marsman en Marjolein van Heemstra over activisme in de kunst. Ook de Belgische klimaatspijbelaars Anuna de Wever en Kyra Gantois komen langs om hun verhaal te vertellen over activisme.

Verder hebben zijn er verschillende literaire bijdragen, van onder andere Ilja Leonard Pfeijffer, Thomas Rueb en de Franse Mahir Güven. Voor het muzikale gedeelte staat er een optreden van Amber Arcades op de planning. Én Festival Europa zou zijn naam geen eer aan doen als niet de hele uitzending van Eurovisie Songfestival op groot scherm te zien zou zijn.  

De Brexit, de toekomst van de euro, de vluchtelingencrisis en klimaatverandering zijn het gesprek van de dag in de politiek en in de media. Welke rol spelen deze thema’s in andere Europese landen, wat is de invloed van Europees beleid en hoe kan jij zelf invloed uitoefenen?

Festival Europa bereidt jou in korte colleges, interviews, een lijsttrekkersdebat, optredens en experimenten rondom thema’s als veiligheid, populisme, migratie, duurzaamheid en activisme optimaal voor op de Europese verkiezingen op 23 mei a.s. Ticket info