De Utrechtse rapper Djezja (voorheen bekend onder de naam Kippie) heeft een serieuze staat van dienst: veertien weken in de Album Top 100, ijzersterke 101Barz sessies, miljoenen streams en tracks samen met grootheden als Boef, Ali B, Bizzey, Josylvio, Yung Felix, 3Robi, Kevin en JoeyAK.

Als klein jongetje kende Djezja de teksten van 2Pac al uit zijn hoofd, en dan niet slechts de woorden. Hij begreep de kern, dat tegenslagen bij het leven horen. Dat je moet blijven doorgaan, wat er ook gebeurt. Hij haalde zijn kracht uit muziek. Het werd deel van zijn leven, voedde zijn ambitie en wees hem langs het rechte pad, de muzikale weg. Zijn flow – afwisselend agressief en koelbloedig – leent zich perfect voor de straatraps die hij op geloofwaardige en authentieke wijze met de wereld deelt. Tegelijkertijd laat hij met dansbare hiphop een andere kant horen, uitermate geschikt om nachtelijke dansvloeren in beweging te brengen.

Ook in 2019 groeit het succes van de rapper met als klap op de vuurpijl de release van ‘Ogen op Mij’. Op deze 8 tracks tellende EP brengt hij rauwe straatbangers, clubtracks en laidback tunes met introspectieve teksten. Tijd om hem in zijn eigen Utrecht te laten shinen, in De Helling wel te verstaan.