Van 6 tot en met 27 oktober presenteert De KunstSalon een duo-tentoonstelling met werk van landschapschilder Frank Dekkers en modern impressionist Richard van Mensvoort. Het ‘en plein-air’ werk van Dekkers en het ‘en plein-air’ gevoel van het werk van Van Mensvoort is wat deze kunstenaars verbindt.

Frank Dekkers is een landschapsschilder pur sang. Al vanaf zijn tijd aan de kunstacademie waren landschappen het onderwerp dat hem onderscheidde van anderen. Hij schildert dan ook vooral buiten. Midden in de natuur, in weer en wind, zomer en winter. De Nederlandse landschappen die hij schildert, zijn ontdaan van menselijke sporen. Nauwelijks hekken, geen huizen, niemand lijkt het land dat hij schildert te bezitten. We zien bomen, rivieren, de lucht die in het water wordt weerspiegeld, maar geen boerderijen of dorpjes in de verte. Dekkers wilt de weidsheid en de ruimte vangen van het land.

De realistisch impressionistische stijl van Richard van Mensvoort wordt gekenmerkt door zijn belangstelling voor licht.
Om de stad (of het landschap) goed te ‘beleven’ gaat kunstschilder Richard van Mensvoort op pad met zijn camera. Vaak te voet maakt hij snapshots van de omgeving. Een straat, een gracht, een park, een boom. Zo kan hij snel het licht van het moment vangen en voor later bewaren. Deze foto’s en zijn herinnering verwerkt hij in zijn atelier tot de basis voor zijn schilderijen in olieverf.

Op zondag 6 oktober om 15.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend in het bijzijn van beide kunstenaars.