Hoogt on Tour vertoont in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Utrecht de muziekdocumentaire Twenty Feet From Stardom. De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld. Na afloop is er een nagesprek met zangeres Jody Pijper.

Een swingend eerbetoon aan enkele grootse vocalisten, die iedereen wel eens heeft gehoord, maar die bijna niemand kent. Sterren als Bruce Springsteen, Sting en Mick Jagger tonen in deze Oscarwinnende documentaire hun diepe respect voor deze miskende helden, hun backing vocals, die op enkele meters van de roem met veel passie hun werk doen.

Wat zou popmuziek zijn zonder riffs, refreinen en harmonieën van achtergrondzangers en –zangeressen? Hoewel deze muzikanten net buiten de schijnwerpers blijven staan, zijn het juist hun stemmen die ontelbare nummers legendarisch hebben gemaakt. Twenty Feet from Stardom belicht de carrières van enkele belangrijke achtergrondzangeressen waaronder Darlene Love, Merry Clayton, Lisa Fischer en Judith Hill.

De meeste van hen begonnen met zingen in een gospelkoor en de regisseur kwam er al snel achter dat het feit dat hun namen niet bekend zijn, nog niet betekent dat het geen diva’s kunnen zijn. Vrijwel allemaal zingen ze met gemak de grote sterren van het podium. Maar waarom staan zij dan toch op de achtergrond? Is dat een keuze of hun lot?

Na afloop van de film spreken we met zangeres Jody Pijper, oftewel de Nederlandse ‘Koningin van de Koortjes’. Als achtergrondzangeres is zij op talloze Nederlandse producties te horen. Ook wordt ze veel gevraagd voor spotjes en commercials.