12e editie uitgesteld
Na aanvankelijk optimisme over de de nieuwe data van het concours, heeft inmiddels een bedroevende realiteit vrij spel. De huidige situatie biedt met zijn beperkende maatregelen geen mogelijkheid om het concours plaats te laten vinden deze zomer. Onze 12e editie wordt nogmaals uitgesteld.

Onze hoogste prioriteit blijft het bieden van een presentatiemoment aan de veertien deelnemende pianisten, die na maanden van intensieve voorbereiding niet de eer hebben gekregen die ze verdienen. We werken aan een alternatief dat van 16 tot 22 november 2020 zal plaatsvinden. Verdere details worden zo snel als mogelijk gedeeld.

Kaartkopers ontvangen spoedig nader bericht van TivoliVredenburg.

Na international selectieronden afgelopen september in Shanghai, Moskou, Utrecht en New York zijn veertien pianisten geselecteerd die in maart hun concours-avontuur mogen vervolgen in TivoliVredenburg.

Zij spelen meerdere rondes om te laten zien wat ze in huis hebben, waaronder een kamermuziekconcert met violist Barnabás Kelemen en celliste Maja Bogdanovic.
De drie finalisten schitteren in de Grote Zaal in een solofinale én een finale met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Otto Tausk.

Tijdens de feestelijke orkestfinale worden de prijzen bekendgemaakt. Natuurlijk kan er tijdens de finales ook weer gestemd worden op de publieksfavoriet.

Het belooft een bijzondere editie te worden, want vanwege het Beethovenjaar 2020 worden er voor het eerst behalve van Liszt, ook composities van Beethoven gespeeld.