Op 6 september gaat DUMStad van start: de wekelijkse muzikale huiskamer van Utrecht. Een plek vol muzikale verrassingen, die werelden verbindt en ogen en oren laat open gaan naar al het moois dat muziek in beweging kan zetten. Iedere zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur kun je genieten van een divers en verrassend programma, waarin een van de divisies, zoals genres op de muziekschool heten, extra in de spotlights staat: pop & jazz, klassiek, oude muziek en wereldmuziek. Vanwege de huidige beperkte capaciteit biedt DUMStad voorlopig twee keer per middag hetzelfde programma aan, met muziek in drie zalen. Entree is gratis, maar reserveren is noodzakelijk.

DUMStad vindt plaats in drie zalen van de oude Dompleinschool. De meest bijzondere daarvan is de Marnixzaal uit 1869: een verborgen pareltje, met een verbluffende akoestiek. Het is een plek die met zijn hoge gewelven, balustrade en glas-in-lood-ramen, gemakkelijk kan doorgaan voor het Utrechtse broertje van poptempel Paradiso. Met dat verschil dat de meeste cultuurliefhebbers van Utrecht er nog nooit geweest zijn. De Marnixzaal heeft in de anderhalve eeuw van bestaan hoofdzakelijk een educatieve functie gehad – en is nooit onderdeel geweest van het openbare Utrechtse cultuurleven. Met de wekelijkse serie DUMStad, waarin ook samenwerkingen zullen plaatsvinden met andere culturele Utrechtse partijen (zoals dit najaar met Het Muzieklokaal, Het Literatuurhuis en Stichting Ujazz), komt hierin na ruim 150 jaar verandering.

DUMStad is een initiatief van De Utrechtse Muziekschool (DUMS), die een jaar geleden is opgericht en de eeuwenoude traditie van de Utrechtse Muziekschool voortzet.

In september biedt DUMstad de volgende optredens:

Zondag 6 september:
ISLE (dreampop), Carole et Brullare (middeleeuwse pop), De Spullenmannen met C´est l´appareil qui fait la musique (gokautomaatpop)

Zondag 13 september:
Duo Vercammen Ivanova (klassiek met improvisatie, viool & vleugel), Thunderbeer (improvisatie, piano & viool) en Duo Le Cointre & De Bie (klassiek met vleugjes jazz, piano & cello). I.s.m Het Muzieklokaal.

Zondag 20 september:
Catching Cultures Orchestra (oosters ontmoet westers), The Shah of Holland (storytelling met muziek), Circle That (common closet & food sharing markt)

Zondag 27 september:
Cugnon Consort speelt Bruisend Bach (Bach met mooie verhalen), Verbraak / Van Bijnen (de kleinste bigband ter wereld), Ukelele Cafe (leer samen ukelele bespelen). Vooraf: Stichting Appeltaartconcert (klassiek met appeltaart) Ticket info