Mario staat nooit stil bij waarom hij de prinses moet redden. Sonic zit niet in een existentiële crisis. Link schaamt zich niet voor zijn zwaardtechniek. Ze streven zonder oordeel en zonder tegenzin op hun doel af. Als ze dit doel behalen worden ze virtueel beloond. Dat is het spel. Dat zijn de regels. De regels zijn simpel, hun virtuele levens ook.

Waarom gamen we zo graag? Is er in onze prestatiesamenleving überhaupt nog wel ruimte om te spelen? Gamen lijkt precies het tegenovergestelde te zijn van wat we met onze tijd zouden moeten doen. Maar is dat wel zo? Misschien moeten we juist af en toe vluchten naar een andere wereld waarin we gewoon, simpelweg, een spelletje spelen.

In Let’s Play gaat theatermaker Booi Kluiving via games op zoek naar de betekenis van spel in het leven. In samenwerking met interdisciplinair kunstenaar Abel Enklaar en scenograaf en grafisch vormgever Kars van den Heuvel creëert hij een virtuele wereld op de speelvloer waarin alles mogelijk zou kunnen zijn. Dus laten we onze games opstarten. Laten we spelen. Let’s Play! Ticket info