Op de openingsavond van de 39e editie van het Nederlands Film Festival op vrijdag 27 september 2019 vieren ook wij de Nederlandse film bij de Nijverheid! Hier vindt de Nederlandse Filmnacht plaats met de première van INSTINCT, het regiedebuut van Halina Reijn. Na de film hebben we bij De Nijverheid ook een afterparty. Dus kom film kijken en een drankje en een dansje doen!

Instinct is een psychologische thriller over een ervaren psychologe die ondanks haar expertise geobsedeerd raakt door een zedendelinquent. Hoofdrolspelers Carice van Houten en Marwan Kenzari zijn beide acteurs die internationale faam genieten. Topkapi Films produceerde INSTINCT en Halina Reijn en Carice van Houten initieerden en coproduceerden de film met hun bedrijf Man Up.

Carice van Houten (GAME OF THRONES) speelt in INSTINCT Nicoline, een psychologe in een TBS-kliniek die verstrikt raakt in een machtsspel met haar cliënt Idris. Idris, gespeeld door Marwan Kenzari (WOLF, ALADDIN), staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen, waardoor Idris langzaam transformeert in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Bijrollen zijn voor onder meer Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Pieter Embrechts, Tamar van den Dop, Robert de Hoog, Juda Goslinga en Akwasi Owusu Ansah.   Ticket info