In het kader van de tentoonstelling ‘Vieze liedjes op deftige speelklokken’ organiseert Museum Speelklok op 12 oktober een speciale concertlezing inclusief vieze liedjes.

Tijdens de concertlezing nemen Jos Koning en het Speelhuys Ensemble je mee naar de ‘poelen der verderfs’ van het uitgaansleven uit de achttiende eeuw. Violist en wetenschapper Jos Koning is gespecialiseerd in het repertoire uit de zeventiende en achttiende eeuw. Zijn verhaal over de situatie omtrent de (Nederlandse) liedcultuur uit de achttiende eeuw wordt gedurende de avond verweven met live muziek van het Speelhuys Ensemble. Het Speelhuys Ensemble brengt al jarenlang ‘muziek uit het Amsterdamse nachtleven anno 1700’ ten gehore. Speciaal voor dit concert is het repertoire uitgebreid met populaire en pikante liedjes die helemaal aansluiten bij de tentoonstelling Vieze liedjes op deftige speelklokken.

Programma:
19:00 – ontvangst in Museumcafé Klok
19:50 – zaal open
20:15 – aanvang concert (zonder pauze)
21:45 – einde concert

Voorafgaand en na het concert is er de mogelijkheid om de tentoonstelling Vieze liedjes op deftige speelklokken te bezoeken en is Museumcafé Klok opengesteld.