UJazz en TivoliVredenburg hebben de krachten gebundeld en concertopnamen gemaakt van drie toonaangevende groepen uit de Utrechtse jazzscene. Vanaf 27 juni zendt UJazz deze concerten uit via streams op de Facebookpagina en het YouTube kanaal, wekelijks op zaterdagavond. Als alternatief voor de live-concerten en om de musici te steunen met betaalde optredens. Achtereenvolgens vertonen we concerten van DEON (27 juni), Ineke Vandoorn & Marc van Vugt met gast Derk Reneman (4 juli) en Henk Kraaijeveld & Bert van den Brink (11 juli).

DEON
Zaterdag 27 juni | 20:30
Deon is een nieuw en zinderend Utrechts jazzkwintet rond bassist Dion Nijland, waarin twee generaties elkaar vinden. Steven Kamperman (klarinetten), Ad Colen (saxen) en Dion als gerijpte allrounders in de Nederlandse jazz-, improvisatie- en wereldmuziekscene. Mees Siderius (drums) en Ruben Drenth (trompet) als de jonge vertolkers van een fris geluid; gedurfd, avontuurlijk, eigentijds en toegankelijk.
Dion Nijland (bas), Ruben Drenth (trompet), Ad Colen (saxen), Steven Kamperman (klarinetten) & Mees Siderius (drums)?

Uitzending op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=oI0epfVvzc4
Steun de musici: https://useplink.com/payment/L6i56WCMDOjd8lpPvxJw/

Ineke Vandoorn & Marc van Vugt featuring Derk Reneman
Zaterdag 4 juli | 20:30
Ineke Vandoorn, ‘de avonturier onder de jazzzangeressen’ en gitarist Marc van Vugt, weten altijd te verrassen met hun betoverende arrangementen en het hypnotiserende gitaarspel. Ze nemen je mee in hun verkenningen op de grens van improvisatie en eigen compositie, en eigenzinnige interpretaties van standards.

Speciaal voor dit concert is Derk Reneman te gast. Hij voegt met zijn modulaire synthesizer een extra klank-laag toe die zich door de improvisaties heen weeft.

Ineke Vandoorn (zang), Marc van Vugt (gitaar) & Derk Reneman (modulaire synthesizers)?

Uitzending op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=jkTamjjpBvw
Steun de musici: https://useplink.com/payment/qSK0njHnZXCB8frLmz3k/

Henk Kraaijeveld & Bert van den Brink
Zaterdag 11 juli | 20:30
Zanger Henk Kraaijeveld en pianist Bert van den Brink ontmoetten elkaar op het Utrechts Conservatorium, en spelen nu voor het eerst sinds vele jaren weer samen. De twee authentieke muzikanten van verschillende generaties hebben een gezamenlijke liefde voor improvisatie en harmonie en zoeken elkaar op tijdens dit uitdagende gelegenheidsconcert. Ze spelen stukken uit elkaars repertoire en nemen risico in al dan niet lichtvoetige improvisaties.

Uitzending op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4dwLc1L6Jlc
Steun de musici: https://useplink.com/payment/QBe3exLMCorKDb31D5zJ/