Een filmsales agent (Kim Min-hee) wordt halverwege het filmfestival van Cannes ontslagen omdat ze het bed indook met een mysterieuze filmregisseur die ook een relatie heeft met haar baas. Ze ontmoet de Franse toerist Claire (Isabelle Huppert) die als een soort detective anderen wil helpen om hun situatie scherper te zien. Ze grijpt in in de werkelijkheid door die te fotograferen. “Als ik een foto van je neem, dan word je een ander mens”, zegt Claire, altijd met haar polaroidcamera in de aanslag. De instantfoto’s zijn versterkers en versnellers van de frivole gebeurtenissen die zich ontrollen. Op elke straathoek kunnen nieuwe relaties en nieuwe kansen liggen.

Een zonnige, licht-filosofische komedie geschoten tijdens het filmfestival van Cannes, maar de Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sang-soo blijft ver weg van de glamour van de rode loper. Isabelle Huppert speelt de Parijse toerist Claire met luchtige ironie. Met haar polaroidfoto’s grijpt ze in in de werkelijkheid.

Cast: Isabelle Huppert, Kim Minhee Chang Mihee, Jung Jinyoung Yoon Heesun, Lee Wanmin, Kang Taeu Mark Peranson, Shahira Fahmy, e.a. Regisseur: Hong Sangsoo. Ticket info