In 2020 viert Beethoven zijn 250e geboortedag. In de concertzalen hadden nu Beethoven’s beroemde symfonieën moeten klinken, maar helaas is dat voorlopig nog niet mogelijk. Het Cugnon Project ontdekte briljante arrangementen van de zesde, zevende en achtste symfonie van Beethoven voor kamermuziekensemble en presenteert deze werken in een online concertserie, om Beethoven juist nu naar jouw woonkamer te brengen.

Ook 250 jaar geleden was het niet altijd mogelijk om Beethoven’s symfonieën te beluisteren, de radio was nog lang niet uitgevonden en er was niet altijd genoeg geld of ruimte om een symfonieorkest bij elkaar te krijgen. Zo ontstonden de arrangementen van de symfonieën van Beethoven en werd het mogelijk om zelfs in huiselijke kringen van deze werken te kunnen genieten. Dit biedt nu dé uitkomst om Beethoven een waardig jubileumjaar te geven.

De prachtige, welbekende werken van Beethoven worden in de concertserie omlijst door spraakmakende Utrechtse locaties, die de muziek nog meer tot leven brengen.