Het Utrechtsch Studenten Concert (USConcert) bestaat 195 jaar. Ze sluit het lustrumjaar groots af met het Najaarsproject 2018: een uitvoering van de Berkshire Symphonies van Jurriaan Andriessen en de negende symfonie van Anton Bruckner.

In het aankomende concert brengt USConcert een stuk ten gehore van de bekende Nederlandse componist Jurriaan Andriessen. Van de componistenfamilie Andriessen is Jurriaan misschien wel de minst bekende telg. Jurriaan was een leerling van zijn vader Hendrik en schreef muziek in de klassieke traditie. Berkshire Symphonies is Andriessens eerste symfonie, geschreven in 1949 in opdracht van de Nederlandse regering.

Als tweede staat op het programma de onvoltooide negende symfonie van Anton Bruckner. Hij leefde 100 jaar eerder dan Jurriaan Andriessen. De Negende Symfonie zou Bruckners grootste werk worden. Hij voelde echter aan dat hij zijn Negende niet meer af zou kunnen maken en suggereerde daarom dat zijn Te Deum als finale gebruikt zou kunnen worden. USConcert gaat de onvoltooide versie met drie delen uitvoeren.