Op zaterdag 4 en zondag 5 juli speelt De Vrijstaat Theaterfamilie de voorstelling DODO live! – een spannende ontdekkingsreis door tijd en ruimte. De cast wordt gevormd door een mix van professionele acteurs, kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie en studenten van het conservatorium en de Nederlandse Pop Academie.

In deze spannende muzikale theatervoorstelling volgen we de jonge klimaatactiviste Eva. Tijdens haar spreekbeurt begint de wereld rond te tollen. Of terug te draaien? De staking die zij met haar vrienden had voorbereid krijgt een hele andere wending dan gepland. Want wat start als een demonstratie eindigt in een tijdreis naar het begin van de wereld.

DODO live! neemt je mee op avontuur naar het rijk van de Uitgestorven Dieren. In dit macabere archief waar mevrouw Deus de scepter zwaait, wordt steeds opnieuw de balans opgemaakt tussen de levenden en de doden. Eva raakt verstrikt in een vurige strijd tussen Mama Deus en haar zoon Lucifer, die beiden zo hun ideeën hebben over wat er met de aarde zou moeten gebeuren.

Als ook het voortbestaan van de mens op losse schroeven komt te staan, kan Eva niets anders doen dan ingrijpen. Maar aan welke kant moet je staan als het universum waarin jij je bevindt steeds opnieuw kantelt? En voor wie moet je kiezen als het vuur je heel na aan je schenen wordt gelegd? Ticket info