Beladen Treinen:
Met de permanente expositie Beladen treinen staat het museum stil bij de transporten van Joden in de Tweede Wereldoorlog naar de vernietigingskampen. Deze expositie heeft een permanente plek gekregen in en om een bagagewagen die gevonden is in Roemenië.

Vorstelijk Reizen:
Tegenwoordig reist het Koningshuis slechts sporadisch met de trein. Dat was vroeger wel anders. Koningen en koninginnen gingen veelvuldig op reis en gebruikten daarvoor prachtige salonrijtuigen. Het Spoorwegmuseum beschikt over een unieke koninklijke collectie, waaronder drie salonrijtuigen en een koninklijke wachtkamer. Rond deze bijzondere collectie is een nieuwe presentatie gemaakt: ‘Vorstelijk Reizen’.

Treinen door de tijd:
Met de vernieuwde presentatie ‘Treinen door de tijd’ in de grote hal van Het Spoorwegmuseum kun je zien en meemaken hoe de trein zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Van stokoude stoomlocomotieven en houten rijtuigen tot moderne elektrische treinen. Ontdek zelf hoe het is om op de bok van een stoomlocomotief te staan en ervaar hoe hard die mannen vroeger moesten werken. Luister naar de verhalen van de reizigers en kruip in de huid van de conducteur door zelf een omroepbericht in te spreken. Het Spoorwegmuseum brengt treingeschiedenis tot leven.