Elke donderdagavond is er een verse Denkstof (filosofisch groepsgesprek) om de nieuwsgierigheid te voeden. Denk! En praat mee over actuele & tijdloze onderwerpen. Het onderwerp verschilt per week, dus je kunt zo aanschuiven en meedoen. Komende onderwerpen zijn bijvoorbeeld kunst, liefde, schaamte, Europa en stuntelen in de maand vd filosofie (zie de website voor het onderwerp van deze avond).

Denkstof is geen lezing of cursus waarbij je alleen mag luisteren. Het is al helemaal geen debat waarbij het gelijk centraal staat. Nieuwe inzichten opdoen staat centraal. Na een korte introductie ga je onder begeleiding van filosoof Guido Bik met de groep gezamenlijk de diepte in. Je praat en denkt dus actief mee, zodat je niet alleen inzicht opdoet over het thema, maar ook zelf leert filosoferen.

Op Socratische wijze voeren we het gesprek. Belangrijke deugden daarbij zijn verwondering, twijfel, doorvragen en redenen geven. Je zult geprikkeld worden om een mening te onderbouwen, om echt te luisteren naar anderen en om relevante vragen te stellen. Zo ontstaan er open gesprekken waarin je met nieuwe perspectieven (ook op jezelf) wordt geconfronteerd. Daarna gaan we nog iets dieper: welke perspectieven en argumenten zijn beter te rechtvaardigen?