Op woensdag 12 juni 2019, bij de 7de editie van Loving Day, praten we over de lusten en lasten van liefde van ver in Nederland.

In populaire tv-programma’s als Grenzeloos Verliefd gaat liefde van ver steeds om een Nederlander -meestal een vrouw- die zich bij een geliefde in het buitenland voegt en om de problemen die deze daarbij ondervindt: met de bureaucratie, de taal, het vinden van werk en met het leven in een onbekende cultuur. De kijker kan zich vermaken met de problemen die een Nederlander in den vreemde moet overwinnen.

Maar hoe is het eigenlijk als het omgekeerde gebeurt, als je als buitenlandse geliefde naar Nederland komt? Hoe makkelijk is dat? Hoe zit het dan in Nederland met de bureaucratie? Wat is de uitwerking van de vreemdelingenwet en van de inburgeringsplicht en hoe zit het met de toegang tot werk? Hoe is het voor een buitenlandse partner om in Nederland een nieuwe start te maken, de taal te leren en de weg te vinden; kortom, om te integreren? Dat zijn de vragen die worden besproken bij Loving Day 2019.