Utrechtse acteurs lezen een theaterstuk voor. Elke keer een gastcurator die het stuk én de acteurs kiest. Zet je verbeelding aan terwijl je naar de acteurs luistert.

Do 23 juli: Sander Plukaard
Gastcurator is Sander Plukaard. Plukaard is acteur en speelde bij diverse gezelschappen zoals Toneelschuur Producties, Het Nationale Theater en NTGent.?Hij kiest voor ‘Kunst’ van de Franse schrijfster Yasmina Reza. Een scherpe komedie met interessante dialogen over de waarde van kunst, geld en vriendschap. Plukaard speelt het stuk samen met acteurs Bram Suijker en Victor IJdens.

Do 6 augustus: Nadia Amin

Gastcurator is Nadia Amin. Amin speelde met diverse theatergezelschappen en was o.a. in de tv-series ‘Celblok H’ , ‘De Fractie’ en ‘Penoza’ te zien. Amin kiest voor het absurdistische stuk ‘Rinoceros’ van Ionesco uit 1959. Een stuk waarin het onvoorstelbare gebeurt: complete bevolking verandert in neushoorns. Het ‘rinoceritis’ verspreid zich als een razendsnel virus onder onschuldige burgers en laat een spoor van vernieling achter. – voor als het te lang wordt.

Wo 9 september: Marlies Heuer
Marlies Heuer speelde onder andere bij Toneelgroep Amsterdam, het RO theater en de Toneelschuur. Zij won twee keer de belangrijkste toneelprijs, de Theo d’Or. Marlies Heuer leest dit stuk samen met acteurs Dic van Duin en Cas Enklaar.