Midzomergracht festival viert van 15 t/m 24 juni 2018 voor de 22e keer seksuele en genderdiversiteit samen met de inwoners van Utrecht en bezoekers uit binnen- en buitenland.

Wat kan je verwachten? De roze en aanverwante organisaties van Utrecht organiseren in samenwerking met de vrijwilligers van het festival de activiteiten van het Midzomergracht festival rondom de pijlers Sport, Educatie, Cultuur & Pride. Tien dagen lang kan je meedoen aan of kijken naar allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, sport, bijzondere exposities en allerlei feesten. Door de fantastische, typisch Utrechtse sfeer is het aantrekkelijk voor een breed publiek.

Ook dit jaar bestaat het festival uit drie delen:

– Het openingsweekend in het gratis toegankelijke Midzomergracht Village bij de Stadsschouwburg Utrecht aan het Lucasbolwerk van 15 t/m 17 juni met op vrijdag een openingsshow en –feest, op zaterdag een officiële streetparty van de Utrecht Canal Pride en op zondag de Parkdag met veel aandacht voor cultuur.

– Het doordeweekse programma op diverse locaties in de stad.

– Het slotweekend van 22 t/m 24 juni, met op vrijdag 22 juni een klassiek openluchtconcert Vier de Liefde nabij de Weerdsluis en op zaterdag 23 juni het traditionele PANN-feest PANNDORA in TivoliVredenburg.

De meeste activiteiten zijn gratis. Een greep uit de programmering:

– Vier de Liefde
Op vrijdag 22 juni vindt de eerste editie van het gratis klassieke concert ‘Vier de Liefde’ plaats. Het concert vindt plaats op het water, vlak bij de Weerdsluis, en is een muzikale samenwerking tussen Het Muzieklokaal en het Midzomergracht festival.

– Out & Proud Filmweek
Tien dagen lang zijn de mooiste en indrukwekkendste LHBTI-films te zien, op bijzondere plekken in de stad Utrecht. Van klassiekers tot voorpremières en van shortfilms tot documentaires.

Kijk voor het volledige programma en tickets op www.midzomergracht.nl/programma