Hoogt on Tour is terug na de lange corona pauze! Er wordt gestart met CineArt: eigenzinnige films in De Nijverheid. De film voor augustus: niets minder dan Holy Motors van de legendarische Leos Carax. Deze editie is er geen randprogramma, wel kun je voorafgaand aan de film een kijkje nemen bij de exposities op de EXboot.

We volgen één dag uit het leven van Monsieur Oscar. Hij reist van zonsopgang tot na middernacht van het ene naar het andere leven. Zijn enige metgezel, Céline, rijdt hem in een limousine door de straten van Parijs. Monsieur Oscar stapt de wereld in, in vele gedaanten als bijvoorbeeld rijke zakenman, moordenaar, bedelaar, gek of familieman. Steeds duikt hij als een volleerd acteur in een nieuwe rol. Maar waar zijn de camera’s? Voor een mysterieuze drijvende kracht werkt Monsieur Oscar heel precies van doel naar doel en streeft naar de beste uitvoering van zijn daden.

Holy Motors werd geselecteerd voor de Gouden Palm competitie op het Cannes Filmfestival 2012. De filmcritici daar vonden de comeback van de Franse regisseur Leos Carax ‘completely bonkers’, ‘barking mad’ en ‘certifiably nuts’. Geen vreemde kwalificaties wanneer de ingrediëntenlijst van deze surrealistische film wordt opgesomd: erotiek, chimpansees, latex, lycra, accordeonmuziek en een musicalnummer van Kylie Minogue als suïcidale stewardess. Ticket info