Bron: theaterkikker.nl

Harm Lambers was als directeur de drijvende kracht achter zijn prachttheaters, Theater Kikker en Podium Hoge Woerd, van 2001 tot 2019. Hij bouwde Theater Kikker op van een vrijwilligersorganisatie naar een professioneel podium met landelijke uitstraling. Hij zette Theater Kikker op de kaart als inhoudelijk avantgarde theater, geliefd bij makers en publiek. Onder zijn bezielende leiding opende in 2015 een nieuw podium in Leidsche Rijn, Podium Hoge Woerd.

Harm hield van rafelig theater dat iets teweegbrengt bij het publiek. Theater dat de grote onderwerpen niet schuwt, maar juist omarmt. Theater in alle vormen, als het maar avontuurlijk en rigoureus is. Bijna elke avond zat hij in de zaal en deelde naderhand zijn scherpe analyse met de makers. Zijn energie en kennis waren ongebreideld.

Ook in de lokale politiek was hij een bekende voorvechter van het nut en de kracht van de podiumkunsten. Harm Lambers was een man met een grote passie voor het theatervak. Voor zijn verdiensten voor de stad Utrecht ontving hij in 2019 terecht de Maartenspenning.

Harm Lambers in Theater Kikker – foto: Angeliek de Jonge