Hayo van Dijk staat elke ochtend met zijn bakfiets op het Jaarbeursplein om samen met hond Kobus reizigers te voorzien van verse koffie en een grote glimlach. Daarnaast geeft hij in de zomer fietstours door de stad.

Q&A met Hayo van Dijk Uitagenda Utrecht magazine juli en augustus

ACU

Het is hier allemaal vegetarisch en veganistisch, en hoewel ik helemaal geen veganist ben, ben ik altijd verbaast over hoe ontzettend lekker de gerechten zijn.

Voorstraat 71, Utrecht | acu.nl


Borrel

Voor een borrel ga ik naar de Voortuin, waar het publiek heel divers is. Links van je staat een zakenman en rechts een hipster, dat kan hier gewoon.

Voorstraat 4, Utrecht | cafevoortuin.nl


Musea

Mijn favoriet is het Spoorwegmuseum, lekker laagdrempelig. Ik wil nog een keer naar het Centraal Museum, als ik daar langs fiets word ik altijd nieuwsgierig.

Maliebaanstation, Utrecht | spoorwegmuseum.nl
Agnietenstraat 1, Utrecht | centraalmuseum.nl


Muziek

Vaak komen studenten van de Herman Brood Academie koffie bij mij halen en laatst werd ik uitgenodigd voor hun eindvoorstelling. Ik ben benieuwd!

Bontekoelaan 1, Utrecht | hermanbroodacademie.nl


Koffie

Voor koffie ga ik naar Blackbird Coffee aan de Oudegracht. Hier hebben ze net als ik een liefde voor fietsen, én schenken ze goede koffie.

Oudegracht 222, Utrecht | blackbirdcoffee.nl


Utrechtse Heuvelrug

Zondagochtend ga ik er graag fietsend op uit. Dat werkt heerlijk rustgevend. De bossen zijn prima om een beetje in te crossen, en Kobus gaat natuurlijk altijd mee.


Benieuwd naar wat Hayo nog meer te zeggen heeft? Lees dan de nieuwe Uitagenda Utrecht, te vinden in de Utrechtse filialen van Albert Heijn, horeca en culturele instellingen.