Persbericht, Utrecht, 4-12-2020

We kunnen bijna niets deze kerst. Niet uit eten, geen diner met de familie, niet uitbrakken bij vrienden op derde kerstdag. Reden voor creatief ondernemer Sanne Bloem (bekend van de zelfgemaakte scheurkalender) om het helemaal anders aan te pakken. Zij zegt: Doe met kerst wat voor jou het beste voelt. Alles: het mag. Je mag de hele dag met wijd open mond rondlopen, de hond aaien, een fles wijn opentrekken en niet koken. Strips lezen. Zelf gloeiwijn maken. Alles wat zwart-wit is kleur geven. Een covid-kerstbal maken. Verhalen lezen. Meerdere kerstbomen uitknippen. En je mag iets doen, dat niet met HET MAG kan.

Om dit alles tastbaar te maken bedacht Sanne een tijdschrift: Het Mag. Het Mag is een bijna nooit verschijnend zine (tijdschriftje) dat gevuld is door mensen die een kerstgedachte/verhaal/tekening willen delen met andere mensen. Het is een opstuurbare -artistieke- roadmap voor je kerst. Het Mag weegt precies minder dan 50 gram en kan dus met een kerstzegel verzonden worden. Het is geheel zwart/wit en volledig door jou inkleurbaar.

Voor wie dit nog niet actief genoeg is, is er de Raamroute. Dit is een vrij toegankelijke fietsroute in Utrecht langs 13 ramen op zondag 13 december. Mensen kunnen de route fietsen en alle pagina’s op die manier bekijken. Op elke locatie verzamelen ze een van de pagina’s, op de laatste locatie kan iedereen diens eigen Mag in elkaar zetten en nieten. Geheel coronaproof!

Wil je een MAG bestellen, luisteren of meedoen aan de fietsroute? Alle info is te vinden op sannebloem.nl/hetmag


<< naar nieuwsoverzicht