Tot en met 30 december van dit jaar kun je nog naar Filmtheater ’t Hoogt op zijn huidige locatie. In 2019 gaat ’t Hoogt films vertonen op verschillende locaties in Utrecht onder de noemer ’t Hoogt on Tour, ter overbrugging van de verhuizing naar het Werkspoorkwartier.

Still uit ‘Big Night’ (1996)

Afscheid van de Slachtstraat

Filmtheater ’t Hoogt moet weg op de huidige locatie. De eigenaar gaat de panden aan het Hoogt verbouwen tot appartementen en de ‘nieuwbouw’ aan de Slachtstraat wordt verkocht. Zondag 30 december is de laatste dag dat de deuren opengaan voor filmvertoningen. In de laatste weken van december biedt Filmtheater ‘t Hoogt een speciaal programma aan waarin vaste bezoekers en samenwerkingspartners filmparels uit de rijke historie van ’t Hoogt presenteren en iedereen afscheid kan nemen van het pand. Op zaterdagavond 29 december vindt een afscheidsfeest plaats, iedereen die ’t Hoogt een warm hart toedraagt is welkom.

Filmtheater ’t Hoogt on Tour

Onder de noemer ’t Hoogt on Tour gaat het filmtheater de wijken in. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert het theater unieke films, documentaires en klassiekers. Naast de maandelijkse filmvertoningen bij de Metaal Kathedraal worden er vanaf vrijdag 7 december in samenwerking met ZIMIHC theater Stefanus ook in Overvecht films vertoond. Binnenkort komen daar andere locaties bij, zoals een tijdelijke locatie in het Werkspoorkwartier.