Het is nog even kerstvakantie! Lekker op pad met de hele familie. Uitagenda Utrecht zet leuke tips voor je op een rij. Kijk voor alle kinderactiviteiten ook in onze agenda of bekijk onze kidsposter. En wil je voor iedere schoolvakantie de leukste kidstips in je inbox? Schrijf je in voor onze Kidsmail.


nijntje wintermuseum (2+)
nijntje museum

(c) Foto: Ivar Pel

Nijntje en haar vriendjes vieren de winter, en hoe. Tot en met 27 januari verandert het nijntje museum in het nijntje wintermuseum. Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter. Kruip in Dick Bruna’s grote kerststal en speel met de winterfiguren. En natuurlijk worden er kerst- en winterverhaaltjes voorgelezen tijdens het zondagse voorleesuurtje.

Wanneer: Di 4 dec t/m ma 28 jan
Leeftijd: 2+
Meer info >>


Kerst in Museum Speelklok
Museum Speelklok

(c) Museum Speelklok

Stap na een bezoek aan de tentoonstelling Robots love Music de silent robot-kinder-disco binnen. Lichten uit, spotlights aan en dansen maar op kerstmuziek! Ook de Muzikale Rondleiding die ieder uur wordt aangeboden krijgt een echt kersttintje. Kom genieten, zing mee met verschillende kerstliedjes en laat je onderdompelen in de muzikale kerstsferen.

Wanneer: Di 11 dec t/m zo 6 jan
Leeftijd: 4+
Meer info >>


Wetenschappelijke Winterpret
Universiteitsmuseum Utrecht

(c) Universiteitsmuseum

Buiten is het koud, maar binnen in het Universiteitsmuseum is het lekker warm. Dieren doen geen dikke trui aan als het koud is, hoe zorgen ze ervoor dat ze het toch warm hebben? En hoe komt het eigenlijk dat water bevriest? Doe winterse experimenten en ontdek het deze kerstvakantie!

Wanneer: Vr 21 dec t/m zo 6 jan
Leeftijd: 6+
Meer info >>


Lichtjes Kijken 4Kids
Domtoren

In de kerstvakantie is er een leuke kindertour: Lichtjes Kijken 4Kids! Leer alles over de Domtoren en licht. Hoe was het in de Middeleeuwen om in de toren te wonen net als de torenwachter? Hoe liep hij naar boven in het donker? Als beloning sta je bovenop de toren met een prachtig uitzicht over de stad!

Wanneer: Za 22 dec t/m za 5 jan
Leeftijd: 5+
Meer info >>


Meer tips vind je in onze agenda of bekijk onze Kidsposter.