Theatraal energy concert Permanent Destruction – The HM Concert

van Naomi Velissariou | Theater Utrecht in De Paardenkathedraal

“Good evening Holland!” PERMANENT DESTRUCTION is terug. Na het succes van hun eerste show, The SK Concert, zet de pop-up band van theatermaker / performer Naomi Velissariou en soundproducer Joost Maaskant haar theatrale concertreeks voort. Dit keer zijn de thema’s vrouwenhaat, seksisme en feministisch terrorisme. The HM Concert is geïnspireerd en gebaseerd op het oeuvre van de Duitse toneelschrijver Heiner Müller. De visuals zijn van fotograaf en beeldend kunstenaar Jan Hoek. Het concert is te zien in De Paardenkathedraal als onderdeel van SPRING Performing Arts Festival op 15, 17, 18, 21, 23 en 24 mei.

foto: Jan Hoek

Bijtende lyrics, dansbare melodieën en beukende beats

PERMANENT DESTRUCTION werd vorig jaar door de pers geroemd om de gewaagde combinatie van bijtende lyrics, dansbare melodieën en beukende beats. “Een intens, schizofreen theaterconcert dat hoofd en lijf uiteenscheurt” aldus de Vlaamse krant De Morgen ★★★★. “Het contrast tussen de energieke, esthetische vorm en de grimmige inhoud werkt wonderwel” schreef De Volkskrant ★★★★.

“Het theatrale concert is voor mij een gedroomde vorm om mij uit te drukken als theatermaker. Doordat het een hele consequente cross-over van muziek en theater is, gaat het voor mijn gevoel verder dan ‘gewoon’ muziektheater. Daarbij staat deze vorm mij toe een alter ego te creëren, als draagvlak voor de dubbelzinnige boodschap van mijn werk: een internationale popster met heel veel pijn.” Naomi Velissariou

foto: Jan Hoek

Melodrama op speed

PERMANENT DESTRUCTION laat zien dat je je angst kan bezweren door hem te eren, dat alle zwaarte van je schouders glijdt als je danst op het ritme van je pijn. De muziek – variërend van techno tot trap, hardcore en punk – is een opzwepende verklanking van een duistere boodschap, of zoals de band zelf zegt ‘melodrama op speed’.

Single release

De eerste single ‘A World Without Mothers’ is te beluisteren op Spotify: https://fanlink.to/WorldWithoutMothers. De merchandise van PERMANENT DESTRUCTION – sweaters, sweatpants en leggings met teksten als ‘I can’t fuck’ en ‘doom between my legs’ – is te koop tijdens de concerten en online via de website.


PERMANENT DESTRUCTION – The HM Concert

Naomi Velissariou | Theater Utrecht

15 t/m 24 mei in De Paardenkathedraal Utrecht

Merchandise, info & tickets: www.theaterutrecht.nl/voorstellingen/permanent-destruction-hm-concert

 

foto: Jan Hoek