Said Belhadj runt samen met zakenpartner Taam Karsdorp PUHA op de Voorstraat, een winkel met producten van jonge ontwerpers.

q-a-said

Museum voor het Kruideniersbedrijf

Een vriendin uit Egypte kwam laatst op bezoek. Ik nam haar mee naar het Kruideniersmuseum. Leuk om rond te struinen tussen de oude koekblikken en oud-Hollands snoepgoed.
Hoogt 6, Utrecht kruideniersmuseum.nl


Beerschoten

Als ik even mijn hoofd leeg wil maken ga ik naar landgoed Beerschoten. Ongeveer vijfentwintig minuten fietsen en je staat midden in het bos. utrechtslandschap.nl


Kanoën

In de zomer vind ik het heerlijk om in de schemering te gaan kanoën door de Kromme Nieuwegracht. Op een bepaald punt is het zo smal dat het lijkt alsof je je tussen de muren van een middeleeuwse stad bevindt.


Thais

Bij Soawapa krijg je voor tien euro een gerecht dat voor je neus wordt klaargemaakt. Ik probeer altijd iets anders te bestellen. Iedereen die hier komt, gaat sowieso een keer terug.
Nicolaasstraat 1, Utrecht saowapa.nl


Drogisterij Woortman

Uniek, zo’n oude drogisterij. Laatst had ik een vlek gemaakt op een mooie blouse. Eigenaar Hans Rijkhof en zijn zus hebben dan allemaal spulletjes en tips om het op te lossen.
Neude 3, Utrecht drogisterij-woortman.nl


An apple a day

Een conceptstore voor kinderen, vol met grappige gadgets en speeltjes. Zeker de moeite waard om een keer te gaan kijken
Nachtegaalstraat 29, Utrecht anappleaday.nu


Benieuwd naar wat Said nog meer te zeggen heeft? Lees dan de nieuwe Uitagenda Utrecht, te vinden in de Utrechtse filialen van Albert Heijn, horeca en culturele instellingen.