In Utrecht is er genoeg te doen rondom de komst van de Goedheiligman. Wij zetten de activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rijtje!


Huis van Sinterklaas

Sinterklaas logeert dit jaar weer in Museum Catharijneconvent. Alle kinderen tot ca. 8 jaar, én hun ouders, opa’s en oma’s, juffen en meesters zijn van harte uitgenodigd om op bezoek te komen in het Huis van Sinterklaas. Kaarten zijn vanaf nu te koop. In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen. Je maakt kennis met de goedheiligman en beleeft spannende avonturen in zijn huis. Laat je meenemen door het verhaal van de Sint als superheld!

Datum: Zaterdag 16 november t/m 5 december
Locatie: Catharijneconvent
€: 6,-
>>> Meer info


Sinterklaasrondleidingen

Kom als de Sint in Nederland is naar Museum Speelklok en vier samen Sinterklaas tijdens de Kinderrondleidingen! Van 20 november tot aan de verjaardag van Sinterklaas krijgt de Muzikale Kinderrondleiding een echt sinterklaastintje. Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14:00 uur zing je mee met de meest vrolijke sinterklaasliedjes. Zo kom je helemaal in de sferen voor pakjesavond! Uiteraard staan op de verjaardag van de goedheiligman alle Muzikale Rondleidingen in het teken van de Sint.

Datum: Woensdag 20 november t/m 5 december
Locatie: Museum Speelklok
€: 3,50 tot €13,00
>>> Meer info


Aadje Piraatje viert Sinterklaas 

In de verte ziet Aadje Piraatje het schip van Sinterklaas aankomen. En wat doet die beste baas? Hij entert een piratenschip. Alle piraten kunnen geen woord meer uitbrengen, alleen Aadje is niet bang. Kom verkleed als piraat naar deze vertelvoorstelling met Ton Meijer, en speel lekker mee met deze en andere Aadje- avonturen. Na de voorstelling krijg je een Aadje Piraatje-kleurplaat mee naar huis.

Datum: Zondag 24 november
Locatie: Centrale Bibliotheek
€: 4,- tot €5,-
>>> Meer info


De geschiedenis van Sinterklaas

Het ware verhaal van Sinterklaas in een visueel en muzikaal spektakel vol humor. Hoe komt Sinterklaas aan zijn naam? Hoe komt het dat we cadeautjes van hem krijgen op 5 december? Hoe oud is Sinterklaas eigenlijk? Wil je dat weten? Theatergroep Hilaria neemt je mee in de geschiedenis van Sinterklaas en laat je zijn leven zien vanaf het begin: toen Sint nog een klein Klaasje was. Een zeer visuele voorstelling met muziek, spektakel en veel humor. En natuurlijk alles geheel volgens traditie op rijm. Hilaria vertelt het ware verhaal van Sinterklaas, met respect voor de gelovigen. Sterker nog: zij die niet meer geloven gaan na het zien van deze voorstelling toch weer twijfelen!

Datum: Zondag 24 november
Locatie: Podium Hoge Woerd
€: 4,25 tot €12,50
>>> Meer info


Maak een supersonische Sinterklaassurprise

Kom naar het suprise Laboratorium! Surprises horen bij sinterklaas als kerstballen in de kerstboom. Bij het Lab ga je los met alle spullen die je kan vinden, een 3D-pen en lasersnijder. Bouw jij de beste surprise van de klas?

Datum: Woensdag 27 november
Locatie: Centrale Bibliotheek
€: 4,- tot €5,-
>>> Meer info


Sinterklaasversie: Zoveel kleuren

Zoveel kleuren is een bonte, muzikale apenkooi. Er wordt gedanst, gezongen en heel veel muziek gemaakt, en niet alleen op het podium. Apennoten laat de jonge bezoekertjes en hun ouders ook meespelen. Want muziek maken, dat doe je samen. In de show komen de bekendste en leukste Apennotenliedjes voorbij, zoals Kikkertje Kwak en Ieder heeft een plekje, gespeeld op keyboard, gitaar, bas of ukelele. Speciaal voor deze voorstelling in TivoliVredenburg speelt Apennoten een Sinterklaasversie van Zoveel Kleuren, alle Apen-pepernoten nog-an-toe.

Datum: Zondag 1 december
Locatie: TivoliVredenburg
€: 13,50
>>> Meer info


Sinterklaas logeert op de Haar

Groot nieuws! Sinterklaas heeft gevraagd of hij dit jaar tijdens zijn verblijf in Nederland op Kasteel de Haar mag blijven logeren. De Pieten staan nu al te dansen en te springen, omdat zij niet kunnen wachten om met jou Sinterklaasliedjes te zingen. Nadat je de Sint hebt ontmoet, loop je verder door het kasteel en laat je je verrassen door zoveel. Van Sint’s logeerkamer tot in de keuken; elke kamer is weer anders, dat is het leuke! Wil jij graag een glimp opvangen van de beste Sint? Kom dan langs, ons lieve kind.

Datum: Zondag 1 december
Locatie: Kasteel de Haar
€: Gratis tot €17,-
>>> Meer info


Meer tips? Bekijk de volledige uitagenda!