Actuele dans- en theatervoorstelling over grote gebeurtenissen in het leven

Quake is een energieke, ontwapenende en muzikale dans- en theatervoorstelling van regisseur Casper Vandeputte, over hoe het verleden in ons doorleeft. Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis. Met een cast van acht jonge multitalenten die hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde hebben liggen. Deze nieuwe voorstelling van stadsgezelschap Theater Utrecht in samenwerking met DOX is van 14 tot en met 16 oktober en in december te zien in Stadsschouwburg Utrecht.

Trailer | Quake – Theater Utrecht & DOX from Theater Utrecht on Vimeo.

Casper Vandeputte: “Voor mij was een belangrijk moment dat ik de afgelopen jaren bij persoonlijke problemen steeds vaker begon te merken hoe dat samenhangt met het verleden van mijn grootvader. Mijn opa heeft in een Duits strafkamp gezeten tijdens de Tweede Wereldoorlog en daar een enorm trauma aan overgehouden. Ik merkte dat, ondanks dat ik daar niet bij ben geweest, mijn problemen er toch aan gelinkt waren. Dat werd via zijn kinderen weer doorgegeven aan zijn kleinkinderen.”

Quake wordt gemaakt met en door een groep hartstochtelijk eerlijke performers die al dansend en acterend soms heel persoonlijke verhalen vertellen. Samen met regisseur Casper Vandeputte, choreografen Melvin Fraenk en Cagdas Gülum en muzikant Tom van Wee onderzoeken ze hoe hun verhaal samenhangt met de levensverhalen van de mensen om hen heen en ook jij wordt aangespoord om je eigen levensverhaal onder ogen te zien. Zodat we niet vergeten dat we geschiedenis zijn.

Casper Vandeputte: “Ik denk dat we op een moment zitten in de tijd dat je voelt dat er heel veel energie is om die verhalen nu voor eens en voor altijd uit te zoeken en om daar extra aandacht aan te besteden, Quake is wel een onderdeel van die beweging. Het is een voorstelling die pijnlijk kan zijn, maar ook heel veel energie kan geven.”

Over Theater Utrecht en DOX

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. Het theatergezelschap werkt nauw samen met DOX, broedplaats en gezelschap ineen: hét makersplatform voor theater, urban arts, jongeren en alle (sub)culturen van nu.

Quake – Theater Utrecht en DOX
14, 15 en 16 oktober | 1, 2, 3, 18 en 19 december
Stadsschouwburg Utrecht
Meer info & tickets: theaterutrecht.nl