Foto: Anna van Kooij

Op maandag 4 mei presenteren DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht een gezamenlijk programma in het kader van Theater Na de Dam. Vanwege de coronamaatregelen dit jaar via een gratis livestream op YouTube. Vanuit een lege Stadsschouwburg Utrecht nemen hosts Dorothy Blokland en Abdelhadi Baaddi je mee naar de woonkamers van de performers. De livestream start om 19.30 uur. Om 19.45 uur is er een live set van choreograaf en beatboxer Abdelhadi Baaddi en om 20.00 uur wordt er doorgeschakeld naar de Nationale Herdenking op de Dam en is er twee minuten stilte. De rest van de avond staat in het teken van beperkte vrijheid met dans, theater, spoken word en muziek.

De livestream is onderdeel van het landelijke initiatief Theater Na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking zetten theatermakers uit heel Nederland zich in om deze dag extra betekenis te geven. Goed om te weten: de livestream is na afloop niet meer terug te kijken, dus zorg dat je er bij bent!

Thuis Theater Na de Dam, maandag 4 mei vanaf 19.30 uur via de sites van DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht en via het YouTubekanaal van DOX.