De zomer staat voor de deur! Maar wat is er allemaal te doen in Utrecht? Wij zetten een paar tips voor je op een rij! Ga je op onderzoek, iets nieuws leren of samen gezellig naar de film?

beeld op de homepage: Vogelhuis Verhaaltjes

Speuren in Kasteel de Haar

GESCHIEDENIS | ERFGOED | SPEURTOCHT | NATUUR

Bij Kasteel de Haar heb je het idee dat je even echt helemaal weg bent. Deze zomer zijn er maar liefst 3 gratis speurtochten. Zo kom je met de speurtocht Zoo-k het Dier van De Haar (t/m 7 jr) alles te weten over alle dieren in het kasteel en in de kasteeltuin. Wil je alles te weten komen over het luxe leven dat de baron en barones van Kasteel de Haar leidde? Dan kun je op ontdekkingstocht met Kijktocht op bezoek bij de Baron (8+). De Parkspeurtocht (5+) neemt je mee naar de mooiste plekken van het park. Ontdek alle leuke weetjes en genieten van alle mooie planten, bloemen, bomen en dieren in het park.

Vergeet niet je toegangsticket en tijdslot te boeken voor een bezoek aan het Kasteel of de tuinen.

Datum: vanaf 18 juli
Locatie: Kasteel de Haar
€: gratis

Meer info >>>


Doe-expo Nurdius Maximus

MUSEUM | DOE-EXPO | GESCHIEDENIS

Nurdius Maximus is een onhandige slungel van ongeveer 12 jaar oud die zeker weet dat hij net als zijn broer een Romeinse held zal worden. In deze speciale doe-expo kunnen kinderen aan de hand van opdrachten zelf in de huid van Nurdius Maximus kruipen.

Datum: 18 juli t/m 27 september
Locatie: Museum Hoge Woerd
€: €1

Meer info >>>


Zomer in de bieb

BIBLIOTHEEK | WORKSHOP | LITERATUUR | FILM

Op vakantie gaan is echt niet nodig. De bieb heeft de hele zomer door een leuk programma. Zoals een schrijfworkshop, stadswandeling, theater in een dag, film op zondag, verschillende Lab’s, een knutselmiddag en natuurlijk wordt er ook voorgelezen!

Datum: t/m 30 augustus
Locatie: Bibliotheek Utrecht

Meer info >>>


Vogelhuis Verhaaltjes

FILM | JEUGD | ANIMATIE

Franse animatiefilm waarin de illustraties van prentenboeken tot leven komen, in negen verhaaltjes over vogeltjes die vliegen, fluiten, tsjilpen en die bijzondere avonturen beleven. Zoals over een vrachtwagenchauffeur en een verlegen vogeltje, over het nijlpaard die zijn bips te groot vindt!

Datum: vanaf 22 juli – de hele zomervakantie
Locatie: Louis Hartlooper Complex
€: €8

Meer info >>>


Het online Universiteitsmuseum

ONLINE | WETENSCHAP | LEREN

Het Universiteitsmuseum is gesloten, maar dat betekent niet dat jij niet kan onderzoeken, ontdekken en leren. Het museum gaat online door met Museum online. Zo kun je gaan onderzoeken als een echte wetenschapper in #WijOnderzoeken, vertellen de conservatoren van het museum verhalen gelinkt aan de objecten in de museumcollectie in de Collectieglimp, en kun je zelf aan de slag met allerlei thuisproefjes!

Datum: doorlopend
Locatie: online
gratis

Meer info >>>


Zandhappen!

BUITEN | WORKSHOPS | DUURZAAMHEID

Start je zomervakantie goed en ga lekker ‘zandhappen’ bij Brede School Het Zand in Vleuten. Er zijn verschillende activiteiten en workshops voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Ga bijvoorbeeld experimenteren met gips, maak kennis met duurzaamheid en techniek in De Duurzame Ontdekbus waar je verschillende proefjes kunt doen, leer timmeren of meer over drukwerktechnieken met Wunderle, doe mee met  één van de activiteiten in/bij de schaapskooi, en nog veel meer… O, en trek niet je mooiste kleding aan, want je kan vies worden!

Datum: 21 t/m 23 juli
Locatie: Tuin Brede School Het Zand
gratis

Meer info >>>


Zomer Express

CREATIVITEIT | WORKSHOP | PRESENTATIE

Houd jij van lekker bewegen en aan de slag gaan met je fantasie en creativiteit? Wil je later circus- of juist street-art artiest worden? Dan moet je deze vakantie bij De Vrijstaat zijn. Samen met ZIMIHC & SportUtrecht organiseren zij twee vakantieweken. Je gaat met sporters en kunstenaars aan de slag en werkt zo naar een eindpresentatie toe. Je geeft je op per week, twee weken meedoen kan natuurlijk ook!

Datum: 21 juli t/m 7 augustus
Locatie: De Vrijstaat
€20,- of gratis op vertoon van U-pas

Meer info >>>


Meer tips? Bekijk de volledige uitagenda!