Afgelopen jaar zijn er in Utrecht alleen al 50.000 kerstbomen opgehaald en weggegooid. Dat kan, en dat moet anders: de Utrechtse startup Circle That wil Utrechters motiveren om dit jaar een kerstboom met kluit te kopen,  zodat de boom na de feestdagen weer terug de grond in geplaatst kan worden. Middels de campagne ‘Let it Grow’ roepen zij nu 1000 Utrechters op om in actie te komen, en een herplantbare kerstboom te nemen.

Duurzaamheid en Kerst

Terwijl iedereen z’n steentje bijdraagt, naderen we 1 van de meest vervuilende periodes van het jaar: Kerstmis. De periode die overvloed en dankbaarheid betekent wordt hedendaags gekenmerkt door overconsumptie, en daarbij veel onnodig afval. Laten we met een duurzame kerstboom gezamenlijk een stap in de goede richting zetten!

Let it grow, let it grow, let it grow 

We kappen bomen, om ze na een aantal weken weer weg te gooien. Vorig jaar zijn er in Utrecht alleen al 50.000 (!) kerstbomen weggegooid. We hebben een nieuwe mentaliteit nodig, één die de natuurlijke bronnen verstandig gebruikt en waardeert. ‘Let it grow’ dient als een overkoepelende weergave van hoe het anders kan: het gaat de single-use-mentaliteit tegen, en zorgt ervoor dat de boom niet na gebruik weggegooid hoeft te worden, maar teruggeplant wordt in de natuur: let it grow! En ten slotte: het zorgt voor een gevoel dat je actie er toe doet, aangezien je het samen met nog 999 Utrechters doet.

Doe je ook mee?

Doe mee, en wees een van de duizend Utrechters die een herplantbare kerstboom neemt. Hoe? Ga naar www.circlethat.org/let-it-grow, kies je uitgiftepunt, bestel een boom via de website en vergeet niet om ‘LET IT GROW’ in de opmerkingenveld te plaatsen.

Over Circle That

Circle That is een Utrechtse startup die werkt aan de transitie van een lineaire naar een circulaire samenleving. Dit is een belangrijke stap, maar voor veel mensen nog onbekend of ongrijpbaar. Circle That maakt de abstracte concepten duurzaamheid en circulaire economie tastbaar en toegankelijk, zodat er een verandering in de mindset en consumptiepatronen teweeggebracht kan worden, en de transitie een boost krijgt. Nederland – en daarmee Utrecht – wil tenslotte volledig circulair zijn voor 2050.

Kijk voor meer info en de uitgiftepunten op circlethat.org


<< naar nieuwsoverzicht