Bibliotheek Utrecht gaat donderdag 20 weer open. Na een sluiting van 156 dagen is iedereen weer welkom in alle vestigingen om te komen lenen, lezen, kopiëren en printen. Ook zijn er weer beperkt studie- en werkplekken beschikbaar.

foto: Anna van KooijLenen, lezen, werken en studeren

Bibliotheken zouden eigenlijk begin juni weer opengaan, maar na een motie van de Tweede Kamer besloot het kabinet dat bibliotheken toch al op 20 mei open mogen.
Dus is iedereen weer welkom vanaf aanstaande donderdag om weer zelf boeken uit te zoeken. Ook is lezen, kopiëren en printen weer mogelijk. En er zijn beperkt plekken beschikbaar om te werken en studeren.

Deirdre Carasso, directeur Bibliotheek Utrecht:
“De afgelopen tijd werden we steeds vaker gebeld door mensen die niet konden wachten tot de bibliotheken weer open zouden gaan. We zijn heel blij dat dat onze deuren sneller dan verwacht open mogen. We kunnen niet wachten om ons publiek eindelijk weer te mogen ontvangen”.

Prettig verblijf

Om voor iedereen een prettig verblijf te garanderen, blijven alle coronamaatregelen van kracht: 1,5 meter afstand, binnen een mondkapje op en thuisblijven bij klachten. Aan de deur is een gezondheidscheck en registratie. Er geldt een maximumaantal bezoekers per vestiging. In de wijkvestigingen wordt dit met tokens bijgehouden, in Bibliotheek Neude met een teller. Up to date informatie over de openstelling en de maatregelen vind je op de site van Bibliotheek Utrecht.


<< naar nieuwsoverzicht