‘Tijd om stil te staan was er niet’

Waar zijn de Utrechters uit het culturele veld mee bezig nu alle evenementen zijn afgelast. Deel 12: presentatrice/actrice Vivienne van den Assem.

Tekst: Rianne van der Molen

‘Toen half maart de maatregelen werden aangekondigd, was ik op de redactie van RTL Boulevard. Meteen hebben we onszelf de vraag gesteld: hoe gaan we hiermee om? Normaal gesproken is het in onze studio een komen en gaan van presentatoren en deskundigen. Om de kans op verspreiding zo klein mogelijk te houden, werd nu gekozen voor een vast team. Uiteindelijk heb ik samen met Luuk Ikink tien weken lang het programma dagelijks gepresenteerd. Tijd om stil te staan was er niet.

Ondertussen werden vrijwel alle evenementen die ik zou hosten afgelast. Dat was niet fijn, maar ik prees mezelf gelukkig dat ik voor een dagelijks programma kon blijven werken. Voor vrienden van ons in de horeca is de situatie een regelrechte ramp.’

‘Dankzij afhaalmenu’s van De Klub en De Pomp voelde het alsof we thuis uit eten waren’

‘De crisis zorgde tegelijk voor mooie momenten. Op de redactie zijn we echt in gesprek gegaan met iedereen die betrokken is. Hoe voelen we ons en wat willen mensen? Door die openheid zijn we meer rekening met elkaar gaan houden. Ik hoop dat die dialoog blijft. Op de werkvloer en in de samenleving.

Thuis hebben we geprobeerd er het beste van te maken. Normaal gesproken gaan mijn man en ik graag naar het terras of naar de film. Eventjes konden we daar wel zonder en dankzij superlekkere afhaalmenu’s van bijvoorbeeld De Klub en De Pomp voelde het af en toe alsof we thuis uit eten waren. Overdag ging ik regelmatig met mijn zoontje van anderhalf op de fiets van speeltuin naar speeltuin. Dat fietsen door die mooie stille stad zal me zeker bijblijven.’


>>> Bekijk alle artikelen binnen de categorie ‘Wat doe jij nou?’