Donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag. Dat betekent: een hele dag om leuke activiteiten te ondernemen met familie, vrienden of lekker voor jezelf. Hieronder een aantal tips als inspiratie voor een leuke dag!


Hemelvaartbraderie

De langste braderie van Nederland vindt weer plaats op Hemelvaartsdag. De braderie is zoals altijd te vinden op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. De straat is ruim 5 kilometer lang waar op 10 mei ruim 200 kramen met koopjes te vinden zijn.

Datum: Donderdag 10 mei vanaf 09:00 uur.
Locatie: Amsterdamsestraatweg
Toegang: Gratis

Meer info >>


Thomas weekend in Het Spoorwegmuseum

In het Hemelvaartsweekend is Thomas de Stoomlocomotief te gast in het Spoorwegmuseum. Ontmoet Thomas en zijn vrienden Henry en Emily. Natuurlijk is de Dikke controleur er ook. Voor onze jonge bezoekers zijn er speelkleden in het museum, waar eindeloos gespeeld en gebouwd kan worden met Thomas speelgoed.

Datum: Donderdag 10 mei vanaf 10:00 uur.
Locatie: Het Spoorwegmuseum
Toegang: Vanaf € 4,50

Meer info >>


No Hits No Glory

Op Hemelvaartsdag mag natuurlijk een goed feestje niet ontbreken. In EKKO is het elke tweede én laatste donderdag van de maand: dansnacht. Maar omdat het dit keer valt op een feestdag, is het dubbel feest.

Datum: Donderdag 10 mei vanaf 23:00 uur.
Locatie: EKKO
Toegang: € 4

Meer info >>


Bier en Appelsap Festival 2018

De tweede editie van dit festival vindt plaats in de Botanische Tuinen in Utrecht. Jong en oud kunnen genieten van heel veel leuke activiteiten. Het programma is verdeeld in 6 themagebieden, waar zowel activiteiten zijn voor kinderen en volwassenen.

Datum: Donderdag 10 mei vanaf 11:00 uur.
Locatie: Botanische Tuinen
Toegang: € 14

Meer info >>


Dauwtrappen bij Fort bij Rijnauwen

Geniet van een bijzondere combinatie tussen natuur en historie op het Fort bij Rijnauwen. Stap vroeg uit de veren voor een stevige ochtendwandeling met de boswachter van Staatsbosbeheer. Daarnaast is het uitstapje inclusief ontbijt (koffie, thee, een broodje en een sap).

Datum: Donderdag 10 mei vanaf 07:00 uur.
Locatie: Fort bij Rijnauwen
Toegang: Vanaf € 5

Meer info >>