Bezoek een nieuwe tentoonstelling vol fantastische middeleeuwse miniaturen, bezoek een creatieve markt en luister naar intieme concerten in de Oude Hortus of ga voor een middag vol soul, jazz en funk vlakbij de Dom. Bekijk onze weekendtips!


Magische miniaturen
Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent organiseert samen met de Koninklijke Bibliotheek een tentoonstelling van de mooiste middeleeuwse miniaturen. Ze zijn vervaardigd in de zuidelijke Nederlanden en afkomstig uit zeventien verschillende Nederlandse collecties. Slechts zelden zijn zoveel bijzondere manuscripten bij elkaar getoond. Stap in de wonderlijke wereld van middeleeuwse miniaturen vol kleur, fantastische wezens, diertjes, figuurtjes en bloemen, afgebeeld op hele kleine schilderijtjes die dienden als illustratie van handgeschreven boeken. Ieder minuscuul figuurtje is een portret, ieder landschapje een kijkje in het leven van toen.

Wanneer: Vanaf vr 23 feb | 10:00 – 17:00
>> Meer info


De Microclub
BASIS

Geen zin om tot midden in de nacht te wachten om te gaan clubben? Met de Microclub kan je direct na het eten of de borrel het weekend in dansen. De dj die deze avond de beste deephouse en techno zal laten horen is Malbetrieb uit het noorden van het land. Geen standaard vrijdagmiddagborrel, wel een clubavond met de beste elektronische muziek om helemaal in op te gaan.

Wanneer: Vr 23 feb | 20:00 – 00:00
>> Meer info


Hortusweekend
Universiteitsmuseum

Tijdens het Hortusweekend wordt een ode gebracht aan de bijzondere museumtuin in de binnenstad van Utrecht. Loop mee met de tuinrondleiding en leer alles over de gebouwen en planten van de Oude Hortus, bezoek de creatieve Hortusmarkt of ga tekenen in de kassen van de tuin of bezoek intieme concerten van een fluitkwartet en een singer-songwriter en luister naar de poëzie van de Utrechtse dichter Ingmar Heytze.

Wanneer: Za 24 & zo 25 feb | 10:00 – 17:00
>> Meer info


Oor overboord (4+)
Theaterhuis de Berenkuil

Max is een wonderkind, tenminste dat zegt haar vader. Volgens hem is ze in heel veel dingen goed. Veters strikken, klokkijken, karate.. Maar soms wil Max gewoon even helemaal niets. Niet iets oefenen, geen opdrachtjes en zeker niet luisteren naar anderen. Soms wil ze alleen maar stilte. En zomaar een beetje ronddobberen in haar eigen bedenksels. Oor overboord is een kleutervoorstelling van Filiaal Theatermakers vol verbeeldingskracht met twee acteurs, een ingenieus decor, liedjes én een gitaar.

Wanneer: Zo 25 feb | 11:00 & 14:00
>> Meer info


Court Sessions: Lilian Vieira
De Rechtbank

Sublime FM en de Rechtbank in Utrecht presenteren iedere laatste zondag van de maand een muzikale middag vol soul, funk en jazz. De grootste vocale talenten van dit moment krijgen daar een podium en mogen met de huisband (muzikanten van onder andere Giovanna, The Lion King) de muziek van bekende artiesten, maar natuurlijk ook hun eigen muziek ten gehore brengen. Te gast dit keer is zangeres en songwriter Lilian Vieira, geboren en getogen in Brazilië en bekend van de band ZUCO 103 waarmee ze twaalf jaar lang de hele wereld over tourde.

Wanneer: Zo 25 feb | 15:00 – 18:00
>> Meer info


Meer tips? Bekijk de volledige uitagenda!