Kom helemaal in kerstsferen tijdens het Knus festival, ga voor soul, jazz en funk in de Molen de Ster of bezoek een bijzondere tentoonstelling met meesterwerken uit de Gouden Eeuw in het Centraal Museum. Bekijk onze weekendtips!


Beautiful Boy

Film | Drama | Steve Carrell

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? In zijn Engelstalig debuut, werkte de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen (De Helaasheid der Dingen) voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt.

Datum: Dagelijks | Diverse tijden
Locatie:
Louis Hartlooper Complex / Filmtheater ’t Hoogt / Kinepolis
Toegang: € 9,50 (voor eventuele kortingen zie website)
Meer info >>>


Knus 2018

Winterfestival | Kerstmarkt | Sfeervol

Knus Utrecht is een winterse markt, huiskamer en festival in één en is dit jaar verdeeld over maar liefst drie dagen. Het festival bestaat uit zeven markten die verspreid door de binnenstad plaatsvinden. Dit jaar kan je terecht bij de Streekmarkt, de Twijnstraatmarkt, de Swan Market, de Zelfgemaakte Markt en Fonteyn. Ook organiseren hotel Karel V en het Utrechts Archief voor het eerst hun eigen markten. Dwaal langs de verschillende winterse locaties en geniet van muziek, theater en literatuur bij een knisperend vuurtje, onder het genot van een warme chocomel of glühwein en lekker eten.

Datum: Vr 14 t/m zo 16 dec | Diverse tijden
Locatie:
 Binnenstad Utrecht
Toegang: Gratis toegang
Meer info >>>


Ntjam Rosie

Muziek | Soul | Jazz

Ntjam Rosie bouwt een geheel nieuwe brug van muzikale stijlen en dans: R&B, hiphop, funk, soul en jazz en meer. Deze Rotterdamse met Kameroense wortels bracht vorig jaar haar vijfde studioalbum uit: Breaking Cycles, dat genomineerd werd voor de Edison Jazzism publieksprijs. Haar nieuwste werk schreef ze vanuit de groove, geïnspireerd door jaren ‘90 R&B, ’80’s soul van de Zuid-Afrikaanse Letta Mbulu, maar ook hedendaagse alternative R&B. In de zagerij brengt Rosie haar muziek in een akoestische setting ten gehore. In het voorprogramma Neo-soul en pop door de Utrechtse Marjolein Marzacu.

Datum: Za 15 dec | 19:30 – 23:00
Locatie: Molen de Ster
Toegang: € 14,50 (€ 15.- aan de deur)
Meer info >>>


Utrecht, Caravaggio en Europa

Tentoonstelling | Utrechtse Caravaggisten | Bijzonder

(c) Gerard van Honthorst, De Koppelaarster (1625)

Utrecht, Caravaggio en Europa brengt het Rome van 1600-1630 naar Utrecht. Met zeventig meesterwerken laat de tentoonstelling voor het eerst de Utrechtse caravaggisten naast hun Europese collega’s zien. De tentoonstelling bevat ruim zestig bruiklenen, afkomstig uit museale en privécollecties in Europa en de VS, waaronder de Vaticaanse musea, het Louvre in Parijs, Galleria degli Uffizi in Florence, The National Gallery of Art in Londen en The National Gallery of Art in Washington, maar ook uit kerken in Rome. Een heel bijzondere bruikleen is het werk De graflegging van Caravaggio. Bij hoge uitzondering heeft het Vaticaan toegezegd dit topstuk in bruikleen te geven aan het Centraal Museum Utrecht.

Datum: Vanaf zo 16 dec | 11:00 – 17:00 (di t/m zo)
Extra openingstijden: Zie website
Locatie: Centraal Museum
Toegang: € 19,50 (kijk voor eventuele kortingen op de website)
Meer info >>>


Een magische kerst op Sterk Water

Cabaret | Improvisatie | Kerstshow

(c) Arjan Benning en BotoBoto

Kerstmis, dat is wel de mooiste tijd van het jaar. Of toch niet? Van het meest gênante kerstdiner dat je je kunt herinneren tot een nieuwe variant op het eeuwenoude kerstverhaal: alles kan tijdens deze kerstshow. Op Sterk Water neemt je in deze improvisatievoorstelling mee langs herkenbare situaties in de ‘gezelligste maanden van het jaar’. Met een interactief decor, visuele gimmicks, scherpe humor en muzikale hoogstandjes bezorgen de mannen je een wonderbaarlijke kerst.

Datum: Zo 16 dec | 2o:30
Locatie:
Stadsschouwburg Utrecht
Toegang: € 16,50 (kijk voor eventuele kortingen op de website)
Meer info >>>


Meer tips? Bekijk de volledige uitagenda!