Wanneer de dagen kouder en korter worden, verzamelt Theater Kikker de mooiste, vreemdste en brutaalste voorstellingen van jonge theatermakers in een heus festival. Makers die indruk maken en bovendien nog in bezit zijn van jeugdige (over)moed die de wereld kan veranderen. Voor deze Wintercollectie zijn negen opvallende voorstellingen geselecteerd en samen vormen zij een interessant programma omlijst door een afwisselend randprogramma.

wintercollectie-art

In MachoMacho zien we de beslommeringen van de machoman, een intieme mimevoorstelling van Igor Vrebac. Vol testosteron gaat Marijn Brussaard dit thema met nog meer geweld te lijf in de voorstelling Forever Young. Theatermaker Birgit Welink zoekt met een team vrouwen haar innerlijke held in Let me be your hero baby. En mis ook Eva Line de Boer niet, winnares van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs, met de voorstelling: Dit gebeurt allemaal tegelijk. Een parade van menselijke emoties die absurd, maar ontroerend is. Kijk voor het hele programma op www.theaterkikker.nl.

Extra
Dagelijks sluit programmeur Jolie Vreeburg de avond af met de talkshow Chez Jolie. Hierin wordt samen met bezoekers en theatermakers nagepraat over de voorstellingen. Ook is er in de foyer een expositie van studenten Theatervormgeving van de HKU.