EEN SPRANKELEND ZOMERFESTIVAL

Zeister Muziekdagen 2018 | 11 – 25 Augustus

 Ook in 2018 komen musici die tot de wereldtop behoren naar de Zeister Muziekdagen, een internationaal kamermuziekfestival dat duurt van 11 tot en met 25 augustus. Artistiek leider Alexander Pavlovsky heeft een boeiend en gevarieerd programma opgesteld met vertrouwde en nieuwe ensembles. Het belooft een sprankelend zomerfestival vol kamermuziek te worden.

Hagen Quartett (c) Harald Hoffman

Een aantal musici en hun ensembles komen voor het eerst naar Zeist. Onder hen het Hagen Quartett, het Klieser/Bielow/Schuch: Horn Trio en de Nederlandse celliste Ella van Poucke. Zij verleent haar medewerking aan het openingsconcert met het Schumann Quartett. Het Jerusalem Quartet is maar liefst een hele week te gast en zal tweemaal optreden, waaronder op de slotavond van het festival. Daarnaast kunt u onder meer optredens verwachten van het Sitkovetsky Piano Trio, cellist Orfeo Mandozzi en jonge Nederlandse musici die recent in de prijzen vielen: violist Niek Baar en het Dudok Quartet Amsterdam.

Masterclasses

Van de musici die zullen optreden op het festival verlenen er maar liefst twaalf hun medewerking aan de masterclasses. Daarin leren zij studentenensembles de fijne kneepjes van het vak. De masterclasses zijn gratis toegankelijk voor publiek, net als een deel van de concerten die de studenten in het kader van de Studententournee zullen verzorgen. Deze tournee leidt langs bijzondere concertlocaties en biedt een mooie kans om de musici van morgen te horen spelen.

Muziek & zo

Vanwege het succes vorig jaar staan Rondo Zeist en het filmconcert ook dit jaar weer op het programma. Verder omvat de uitgebreide randprogrammering van het festival onder de noemer Muziek & zo: een openluchtconcert, familieconcert, openbare masterclass en lezing.  Voor de mooiste kamermuziek komt u deze zomer naar Zeist!

Kijk voor het volledige programma of het bestellen van kaarten op: zeistermuziekdagen.nl.

INFORMATIE EN KAARTVERKOOP:

informatie :  zeistermuziekdagen.nl
datum: 11 t/m 25 augustus
locatie: Kerkzaal Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 12, 3703 CB Zeist
kaarten: zeistermuziekdagen.nl
prijzen: € 0,00 – € 31,00