Algemeen

Uitagendautrecht.nl biedt de meest complete culturele agenda, culturele informatie en lifestyletips in de stad Utrecht. Uitagendautrecht.nl is onderdeel van Stichting Utrecht Marketing, de organisatie die verantwoordelijk is voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Stichting Utrecht Marketing is gevestigd in Utrecht aan de (3512 GC) Ganzenmarkt 1. Deze Privacyverklaring heeft betrekking op de verzameling en het gebruik van jouw persoonsgegevens.

Op de site worden verschillende persoonsgegevens verzameld. Bij deelname aan een winactie en bij de inschrijving voor de nieuwsbrief vragen we enkele persoonsgegevens waarbij alleen de noodzakelijke persoonsgegevens verplicht moeten worden ingevuld. Daarnaast worden er ook Google Analytics cookies geplaatst om het sitebezoek te analyseren.

1. Deelname aan acties en prijsvragen

2. Uitmail, Kidsmail en Festivalmail

3. Cookies

1. Deelname aan acties en prijsvragen

Als je via deze website deelneemt aan acties, prijsvragen en/of enquêtes, vragen we je jouw voor- en achternaam, postcode en emailadres op te geven. De acties worden uitgezet op verschillende kanalen, dus we zijn benieuwd waar je de actie gezien hebt (zoals de papieren Uitloper, de DUIC krant of in de Uitmail). Daarnaast heb je de mogelijkheid om jezelf aan te melden voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven: Uitmail (wekelijks), Kidsmail (2x voor iedere schoolvakantie en de Festivalmail (4x per jaar).

Welke persoonsgegevens verwerken we en gebruiken we:

  • Voor- en achternaam: als je wint voor een actie geven we jouw naam door aan de betreffende instelling waar het evenement zich afspeelt. Jouw naam wordt vervolgens meestal op de gastenlijst gezet en in sommige gevallen krijg je een e-ticket toegestuurd vanuit de desbetreffende instantie.
  • Postcode: Uitagenda Utrecht richt zich vooral op de stad Utrecht, maar we vinden het erg leuk en interessant als mensen buiten de stad geïnteresseerd zijn in evenementen in Utrecht. Aan de hand van jouw postcode kunnen we dit zien.
  • E-mailadres: als je wint, ontvang je van ons een email. Vervolgens sturen wij jouw voor- en achternaam en mailadres door naar de desbetreffende instelling die de kaarten afhandelt. Mocht de voorstelling, het concert of tentoonstelling onverhoopt geannuleerd worden of de instelling aan jou een e-ticket verstuurt, dan gebruiken ze hiervoor jouw e-mailadres.
  • Hoe kwam je bij deze actie?: we hebben de winactie uitgezet via verschillende kanalen, dus we zijn heel benieuwd waar je de actie tegengekomen bent. Om te onderzoeken hoe effectief deze kanalen zijn vragen we je daarom om aan te geven hoe je bij de actie kwam.
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief: je kan je direct inschrijven voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven. Je ingevoerde e-mailadres, voor- en achternaam en evt. je postcode worden vervolgens in ons mailingsysteem ‘Mailinglijst’ van EM-Cultuur gezet. Als je al in dit systeem staat, dan worden jouw gegevens geüpdatet, tenzij je jezelf eerder al had afgemeld. Als je nieuw bent, ontvang je een opt-in voor de nieuwsbrief.

Alle gegevens worden verstuurd via een SSL verbinding. Deze gegevens worden in ons systeem opgeslagen, tenzij je aangeeft dat deze verwijderd moeten worden nadat de actie is afgelopen.

We vinden het belangrijk dat je op de hoogte bent van welke gegevens we van jou vragen en waarom. Daarom vragen we je deze door te lezen en te accepteren. Is er iets niet duidelijk? Of missen we iets? Stuur gerust een mailtje naar redactie@uitagendautrecht.nl en stel je vraag. Heb je in het verleden meegedaan aan een winactie of ben je vergeten een vinkje te zetten, en wil je dat wij jouw gegevens verwijderen uit ons systeem? Mail dan ook naar redactie@uitagendautrecht.nl ovv ‘Verwijder mijn gegevens van uitagendautrecht.nl’ en geef in deze mail in ieder geval je achternaam en het mailadres waarmee je jezelf had ingeschreven op. Aan de hand van deze gegevens kunnen we je opzoeken en je gegevens verwijderen.

Bewaartermijn, vergeten worden en inzage gegevens

In mei 2018 worden de regels verder aangescherpt met betrekking tot gegevensbescherming (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Eén onderdeel daarvan is dat je het recht heb om vergeten te worden. Als je meedoet aan een actie, worden je gegevens opgeslagen. In principe bewaren we jouw persoonsgegevens totdat je aangeeft dat je geen mailings meer van ons wilt ontvangen. Als je ‘Verwijder mijn gegevens’ aanvinkt, verwijderen wij je gegevens als de actie is afgelopen. Heb je wel aangevinkt dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen? Dan voeren wij je gegevens in in ons nieuwsbriefsysteem (Mailinglijst), maar verwijderen we jouw gegevens die gekoppeld zijn aan de actie uit ons eigen systeem.

Andere rechten die je op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming hebt, zijn de rechten op inzage of wijziging van je persoonsgegevens of het recht van bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wil je van één van deze rechten gebruik maken, mail dan naar infoAVG@utrechtmarketing.nl.

2. Uitmail, Kidsmail en Festivalmail

Aanmelden

Wanneer je je via deze website aanmeldt voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail dan ontvang je een bericht ter bevestiging van jouw aanmelding. Door je aan te melden heb je aan ons toestemming gegeven om jouw gegevens te gebruiken voor het versturen van de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail. De Uitmail wordt vervolgens wekelijks gestuurd, de Kidsmail maximaal twee keer voorafgaand aan iedere (school)vakantie en de Festivalmail wordt vier keer per jaar verstuurd. Wij bewaren jouw persoonlijke gegevens en voorkeuren in ons mailsysteem ‘Mailinglijst’ van EM-Cultuur en gebruiken dit uitsluitend voor de toezending van de Uitmail, Kidsmail en/of Festivalmail.

De ingevulde gegevens gebruiken we als volgt:

  • Voornaam (optioneel): we spreken je graag persoonlijk aan en personaliseren al onze nieuwsbrieven (bijv.: “Beste Jan”).
  • Achternaam (optioneel): nog liever spreken we je in de nieuwsbrief aan met je voor- en achternaam, bijv.: “Beste Jan Jansen”.
  • Postcode (optioneel): we willen graag weten waar iedereen ongeveer vandaan komt, zodat we onze nieuwsbrieven beter kunnen af stemmen op wat er bij jou in de buurt speelt aan voorstellingen, concerten, films en tentoonstellingen.
  • E-mailadres (verplicht): het e-mailadres is uiteraard noodzakelijk om je de nieuwsbrief te verzenden. Als je nieuw bent dan krijg je een opt-in mail om de inschrijving te bevestigen. Door gebruik te maken van deze op-int, geef je aan ons toestemming om jouw e-mailadres te gebruiken voor het versturen van de nieuwsbrief. Geen opt-in gehad? Mail naar dan naar redactie@uitagendautrecht.nl ovv ‘Geen opt-in gehad’ en we zoeken het voor je uit.

Afmelden

Je kunt je gegeven toestemming voor het ontvangen van onze mailings te allen tijde weer intrekken. Onderaan elke mailing staat een link ‘Wijzig je gegevens of meld je af van de Uitmail’. Door hierop te klikken word je naar een pagina gestuurd waarop jouw persoonlijke gegevens en voorkeuren staan. Door onderaan de pagina te klikken op ‘afmelden’, schrijf je je uit voor de desbetreffende mailing.

Bewaartermijn, vergeten worden en inzage gegevens

In principe bewaren we jouw persoonsgegevens totdat je aangeeft dat je geen mailings meer van ons wilt ontvangen. In Mailinglijst is het ook mogelijk om ‘vergeten’ te worden of een overzicht te krijgen van de gegevens die geregistreerd zijn. Onderaan iedere mail die vanaf 25 mei 2018 verstuurd wordt staat, onder de afmeldlink, een link getiteld ‘Inzage gegevens & vergetelheid‘. Door hierop te klikken kan je een verzoek indienen op ‘Inzage’ of ‘Vergetelheid‘. Je verzoek wordt vervolgens naar ons gestuurd en we zullen deze zo snel mogelijk behandelen (uiterlijk binnen 4 weken). Zie je geen linkje of heb je een andere vraag? Stuur een mailtje naar redactie@uitagendautrecht.nl en we lossen het voor je op.

3. Cookies

De website uitagendautrecht.nl plaatst cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een pc, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Deze cookies worden gebruikt om de website beter te laten functioneren en het webbezoek te monitoren. Zo kunnen we nagaan hoeveel mensen de website in een bepaalde periode hebben bezocht. Deze data kunnen we niet herleiden tot een pc of individu.

Waarom cookies?

Webpagina’s hebben geen geheugen. Een bezoeker die van pagina naar pagina surft binnen een website wordt door de webserver telkens als een nieuwe bezoeker gezien. Cookies zorgen ervoor dat een website jouw browser blijft herkennen.

Gebruik cookies

Uitagendautrecht.nl gebruikt verschillende cookies, voor verschillende doeleinden. Houd er rekening mee dat als je cookies weigert, je mogelijkerwijs geen of niet volledig gebruik kunt maken van de functionaliteiten van deze website. Hieronder staat een overzicht van de soorten cookies die wij plaatsen en de bijbehorende doeleinden.

  1. Functionele cookies, om uitagendautrecht.nl aan te kunnen bieden, te laten functioneren en om jouw voorkeuren te onthouden.
  2. Google analytics cookies, om inzicht te hebben in hoe onze bezoekers gebruik maken van uitagendautrecht.nl. Denk aan bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze manier kunnen we de communicatie beter afstemmen op de behoeften van de websitebezoekers. Wij kunnen niet zien wie (welke pc, tablet of telefoon) de website bezoekt. Google kan dit als aanbieder van de dienst wel, maar kan dit niet relateren aan privacygevoelige informatie. Ook mogen zij deze informatie niet voor andere doeleinden gebruiken en niet overdragen aan derden zonder gerechtelijk bevel daartoe.
  3. De advertentienetwerken die wij gebruiken, plaatsen ‘tracking cookies’ op jouw computer. Deze cookies worden gebruikt om bij te houden welke pagina’s jij bezoekt, om zo een profiel van jouw online surfgedrag op te bouwen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw surfgedrag. Daarnaast worden deze cookies gebruikt om de frequentie te beperken waarmee een advertentie aan jou wordt getoond.

Welke cookies worden er gebruikt

  • _ga
    Duur: 2 jaar
    Google Universal Analytics: deze cookie registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. Deze cookie blijft 2 jaar bewaard tenzij je ‘m zelf verwijdert.
  • _gid
    Duur: 1 dag
    Google Universal Analytics: registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. Deze cookie blijft 1 dag bewaard tenzij je ‘m zelf verwijdert.
  • __gads
    Duur: 2 jaar
    Google Doubleclick: cookies die gebruikt wordt door Google Doubleclick, een advertentie systeem wat onderdeel is van Google. Soms plaatsen we eigen advertenties op onze site die beheerd worden vanuit dit systeem. Het systeem wordt niet gebruikt om Google Ads te tonen op uitagendautrecht.nl.
  • pll_language
    Duur: 1 jaar
    Polylang Language: een plugin voor WordPress om een website meertalig te maken. Deze cookie onthoudt welke taal de gebruiker heeft geselecteerd. Momenteel wordt deze plugin gebruikt om pagina’s en sommige posts te vertalen voor magutrecht.com.
  • visited
    Duur: 1 jaar
    Deze cookie wordt geplaatst als je de cookie bar bovenin de site wegklikt en houdt bij of iemand de site al eerder bezocht heeft.

Klachten

Mocht je vinden dat wij ons niet aan de geldende privacyregelgeving houden, dan helpen wij je graag met het vinden van een oplossing. Indien dat niet lukt, heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen

Deze Privacyverklaring kan worden gewijzigd. De wijzigingen worden bekendgemaakt op deze pagina.

Vragen

Als je vragen hebt over deze Privacyverklaring of het privacybeleid, stuur dan een e-mail naar infoavg@utrechtmarketing.nl o.v.v. ‘Privacybeleid’.


Laatst bijgewerkt: 5-10-2018